неділя, 04 квітня 2010 10:03

Як зірки святкуватимуть Великодень
5

Напередодні Великодня Gazeta.ua поцікавилась у вітчизняних зірок про їхні плани на це свято.

Хореограф Дмитро Дікусар буде святкувати Великдень у сімейному колі.

"Наша найкраща традиція – збиратися разом за святковим столом. Якщо це вдасться – буде найбільша радість. На столі має стояти домашня Паска. В Іри вони виходять дуже смачними. Цього року теж попросив її спекти хоча б дві паски. Вона пообіцяла щось таке зобразити. Яйця теж самі фарбуватимемо. Раніше розфарбовували їх різнокольоровими фарбами, тепер купуємо наліпки для яєць. Опустив їх у окріп – і крашанка готова", - розповів Дікусар.

Руслана Писанка вже напекла пасок. Робила це у чистий четвер. Пекла разом зі своєю мамою.

"Рецепти беру із моєї кулінарної книги. Яйця фарбуємо у суботу, як і належить за народними традиціями. Писанки не розписую, бо ще не освоїла техніку писання воском. Завершу ремонт у своїй гончарній майстерні, а тоді вже почну вчитися. Посту не дотримувалася. Артиста важко дотримуватися посту, бо вони постійно у роз"їздах. Під час посту важливо не робити поганих вчинків, жити скромно і мати тільки гарні думки. Я цього дотримувалася. Вранці на Великдень підемо до церкви. Посвятимо ковбаску, сало, яйця і паски. Потім вдома розговіємося", - поділилася Руслана.

В суботу перед Великоднем Світлана Лобода виступатиме у Москві.

"Одразу після концерту повернуся додому. Святкуватиму в Ірпіні разом з родиною. Паски я ніколи не пекла. У нас їх завжди готує моя бабуся. Додає в тісто кураги та родзинок і кладе багато яєць. Таких смачних пасок я ще ніде не куштувала", - розповіла вона.

Святослав Вакарчук на паску поїде до Львову. Там святкуватиме разом з родиною.

"Дотримуюся великоднього посту – майже 2 місяці не їв м"яса. Мені навіть сподобалося. Тепер на Паску розговіюся. Крашанки фарбую сам. Коли малюю – люблю насвистувати якусь мелодію. Паски ніколи сам не пік – боюся переводити продукти. Святити паски і крашанки до церкви не ходжу. Шанувальниці і в церкві не дають спокою", - пожалкувався він.

Віктор Павлік святкуватиме Великдень у літаку. У неділю вранці він летить відпочивати до Єгипту.

"В нас літак о 8.55. Дружина каже, кума вже пасок напекла, то, може, встигне нам освячену передати. В нашій сім"ї паски завжди мама пече. Так звичай на Західній Україні. Крашанки я в дитинстві розмальовував акварельними фарбами, тепер це робить мій син. Торік він ходив на майстер-клас до Анжеліки Рудницької. Вона професійна писанкарка. Він звідти такі чудові писанки поприносив, що шкода їсти було", - повідомив Павлік.

Зараз ви читаєте новину «Як зірки святкуватимуть Великодень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути