пʼятниця, 19 квітня 2013 22:21

Кадиров відхрестився від бостонських терористів: "Це їхнє виховання, не наше"

Кадиров відхрестився від бостонських терористів: "Це їхнє виховання, не наше"
Рамзан Кадиров Фото: ntv.ru

Президент Чечні Рамзан Кадиров відреагував на інформацію про "бостонських терористів", йдеться у сюжеті ТСН. Він схильний покладати всю провину своїх земляків на Сполучені Штати.

"Що стосується Царнаєвих, таких ми не знаємо, вони не жили у республіці. За даними американських ЗМІ, вони жили, навчалися і виросли в Америці. Значить, це їхнє виховання, не наше", - зазначив Кадиров.

"Ми не відповідаємо за те, що сталося", - підкреслив чеченський лідер.

Також він висловив співчуття з приводу жертв теракту.

Нагадаємо, терористи, які влаштували теракт в Бостоні, виявилися чеченськими братами. Як повідомляє The Fox News, Джохар і Тамерлан Царнаєві втекли з Чечні під час першої війни з Росією у 1994 році. Спочатку Джохар і Тамерлан разом з батьками жили в Киргизстані, трохи у Дагестані. А потім із родичами переїхали у США.

Як пише CNN, з посиланням на джерело у владі, Джохар приїхав у Сполучені Штати за туристичною візою у липні 2002 року. Тоді йому було 8 років. Він попросив політичного притулку і став громадянином США у вересні 2012 року. Його старший брат Тамерлан, якого було вбито під час перестрілки з поліцією, приїхав у Сполучені Штати через 4 роки у вересні 2006-го, коли йому було вже 20 років. Він приїхав легально як власник "грін-карти". Тамерлан став громадянином США у вересні 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров відхрестився від бостонських терористів: "Це їхнє виховання, не наше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

105

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути