середа, 23 вересня 2009 16:07

Каддафі розбив бедуїнське шатро у Трампа (ФОТО)

 

Лівійський лідер Муаммар Каддафі, який найближчим часом прилетить до США для участі в Генеральній Асамблеї ООН, розбив бедуїнське шатро в окрузі Вестчестер, штат Нью-Йорк. Про це 23 вересня в прямому ефірі повідомила телекомпанія CNN, у розпорядженні якої опинився відеозапис з зображеним на ньому шатром Каддафі.

За деякими даними, шатро Каддафі з"явився на приватній території, що належить Trump Organization, главою якої є відомий американський мільярдер Дональд Трамп. У Trump Organization, у свою чергу, заявили, що дійсно здали в оренду ділянку в окрузі Вестчестер якимсь "партнерам з Близького Сходу", про зв"язки яких з Каддафі компанії нічого не відомо.

Місцева влада, відзначає CNN, з незадоволеністю відреагувала на зведення шатра Каддафі в США. За словами сенатора від штату Нью-Йорк Вінсента Лібелла, у Каддафі навряд чи знайдеться багато прихильників в окрузі Вестчестер. "Однозначно, я не з їхнього числа. Йому [Каддафі] не варто чекати тут привітного прийому", - заявив сенатор.

У свою чергу, глава виконавчої влади Вестчестера Енді Спано, коментуючи раніше у вівторок повідомлення про появу шатра лівійського лідера на території його округу, підкреслив, що законних підстав для заборони Каддафі у місцевої влади немає. У Держдепі США тим часом нагадали, що Вестчестер знаходиться на невеликому видаленні від штаб-квартири ООН в Нью-Йорку, де пройде Генеральна Асамблея, у зв"язку з чим Каддафі, як особа, що прибула до США на запрошення ООН, не обмежений в пересуваннях зокрема і територією округу.

Крім того, відзначили в бесіді з журналістами представники Держдепу, за їхньою інформацією, Каддафі не збирається жити в шатрі впродовж всього заходу, а лише час від часу прийматиме там гостей.

Раніше, нагадаємо, Каддафі збирався розбити бедуїнське шатро в місті Енглвуд, штат Нью-Джерсі, де знаходиться резиденція посла Лівії. Американська влада тоді висловилася проти такого розвитку подій, оскільки в Енглвуді проживають родичі загиблих під час вибуху "Боїнгу" в 1988 році над шотландським містом Локербі. Єдиним засудженим за організацію того теракту був лівієць Абдель Бассет Алі аль-Меграхі, випущений на свободу 20 серпня 2009 року і зустрінутий в Лівії як герой, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі розбив бедуїнське шатро у Трампа (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути