субота, 03 жовтня 2015 23:48

Йде робота над списками полонених, аби виключити тих, яких вже немає в живих - Тандіт

Йде робота над списками полонених, аби виключити тих, яких вже немає в живих - Тандіт
Фото: volynpost.com

Українська сторона і бойовики вивчають списки для обміну полоненими. Про це в ефірі телеканалу "Україна 112" заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"Під час переговорів зі звільнення заручників часто ставлять умови, на які ми, як держава, піти не можемо. Тридцять наших хлопців, про яких зараз багато переговірників, у тому числі і Володимир Рубан, - це карта, яку розігрує сусідня держава, використовуючи підконтрольну владу в Донецьку. По суті, що відбувається. Нам виставляють умови. А саме: передачу тих людей, яких, наприклад, вже немає в живих, або тих людей, які скоювали злочини не на лінії зіткнення, а вбивали мирних громадян, наприклад, у Хмельницькій області або ще десь", - сказав він.

Тандіт нагадав, що коли виводили останню велику групу, були звільнені рішенням суду люди, які за інших обставин повинні були б сидіти великі терміни у в'язниці. "Ми сподіваємося, що перебуває понад 150 у живих наших хлопців, які знаходяться не тільки на території Луганська та Донецька, але в РФ", - додав він.

"Як і в минулий та позаминулий я не буду анонсувати сам процес звільнення. Ми передали списки в Донецьк і Луганськ, працює мінська підгрупа. Ці списки по кожному з наших хлопців перевіряються. Нам теж передали списки, вчора я півдня розмовляв з Донецьком, обговорюючи за списком людей", - підсумував радник голови СБУ.

Раніше керівник "Офіцерського корпусу" і Центру з обміну полоненими Володимир Рубан заявив, що терористи готові обміняти 30 полонених.

Зараз ви читаєте новину «Йде робота над списками полонених, аби виключити тих, яких вже немає в живих - Тандіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути