пʼятниця, 12 квітня 2013 17:22

Через рідкісну хворобу маленька індійка має голову більшу за усе тіло

16-місячна індійка Руна Бегум страждає від гідроцефалії, захворювання, яке викликає ненормальне накопичення рідини в порожнинах головного мозку. На фото вона поряд із матір'ю в їхньому будинку в селі в північно-східному індійському штаті Тріпура 12 квітня 2013.

Матір дівчинки Фатіма каже, що лікарі в регіоні не в змозі поліпшити стан її дитини. Батько Бегум Абдул Рехман, який працює на цегельному заводі, говорить, що вони не в змозі лікувати їх дочку через фінансові проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожна друга дитина має проблеми із серцем

У більшості випадків, виникнення гідроцефалії у новонародженого зумовлено інфекційним захворюванням, що перенесла мати під час вагітності що призводить до порушення роботи шлуночкової системи головного мозку плоду. Окрім вродженої гідроцефалії, може розвинутись й набута гідроцефалія після перенесених менінгітів, травм голови, інтоксикацій тощо.

В результаті тиску на ділянки мозку починає падати зір, виникають судоми, стискання стовбуру головного мозку проявляється розладами руху очей, слабкістю у верхніх та нижніх кінцівках. Це може призвести до смерті, важких неврологічних розладів, зниження інтелектуальних здібностей.

Зараз ви читаєте новину «Через рідкісну хворобу маленька індійка має голову більшу за усе тіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути