четвер, 16 листопада 2006 18:24

Відома модель Ана Кароліна Рестон померла від виснаження

У Бразилії померла від виснаження відома фотомодель - 21-річна Ана Кароліна Рестон. Покійна родом з небагатої сім"ї з штату Сан-Паолу. Вона співробітничала з такими відомими модельними агентствами, як Ford, Elite і L"Equipe і працювала в Китаї, Туреччині, Мексиці і Японії. Її останньою роботою були зйомки для каталога Armani.

Вже під час тих зйомок з"явилися проблеми. Глава L"Equipe Ліка Кольрауш розповідає: "Мені подзвонила наша представниця в Європі і сказала, що Кароліна дуже худа. Тому ми відвезли її назад в Бразилію".

25 жовтня модель була доставлена в лікарню у зв"язку з печінковою недостатністю. Потім до неї додалися запалення і проблеми з диханням. Її стан погіршився. У вівторок Ана Кароліна померла в лікарні. При зрості 172 см вона важила всього 40 кг

Двоюрідна сестра моделі розповідає: "Кароліна харчувалася майже виключно яблуками і помідорами. Вона завжди дуже мало їла, після чого зникала у ванній".

Міжнародний рух за "красу і здоров"я на показах мод" активізував свої зусилля після смерті в серпні від анорексії 22-річної моделі з Латинської Америки Лізель Рамос.

За даними Всесвітня організації охорони здоров"я, при середньому зрості моделей 175 см вони повинні важити як мінімум 57 кг, проте на практиці вагу дівчат не перевищує 52 кг.

У Мадриді у вересні на подіумах заборонили з"являтися дуже худим моделям. На шоу на традиційному Тижні високої моди відсіяли приблизно 30% моделей, що брали участь в попередніх показах. Їх індекс, що показує співвідношення поточного зросту до маси тіла, виявився нижчим за норму.

Традиційний Тиждень високої моди в Лондоні у вересні також проходив в обстановці скандалу навколо виходу на подіум дуже худих моделей. Критика з боку урядовців і модельних агентств змусила організатора Тижня - Раду британської моди відмінити традиційну фотосесію перед відкриттям Тижня.

У скандал втрутилася міністр культури, засобів масової інформації і спорту Великої Британії Теса Джоуелл. За її словами, пропагований індустрією моди образ "худої моделі з ненормальною вагою примушує молодих дівчат голодувати", оскільки вони хочуть виглядати як ці манекенниці.

Шеф британського модельного агентства Storm Сара Дукас також заявила, що дівчата не повинні морити себе голодом, щоб демонструвати одяг.

Проти використання "нульових моделей" висловилася і автор "поттеріани" британська письменниця Джоан Роулінг. Обурившись на "модельний світ, одержимий шкірою і кістками", вона заявила про те, що не хотіла б, щоб її дочка росла б як "пустоголовий, схиблений на дієті клон".

Анорексія є психопатологічним синдромом, що відображається в нав"язливому прагненні до зниження ваги, яке реалізується за допомогою дієти або повної відмови від їжі, фізичних вправ, прийому лікарських препаратів, що впливають на апетит і процеси виділення. Спостерігається значне спотворення форми тіла, пацієнти незадоволені своєю зовнішністю і панічно бояться видужати, навіть знаходячись в стані повного виснаження. В однієї двадцятої частини всіх хворих наступає смерть, повідомляє факТnews.

Зараз ви читаєте новину «Відома модель Ана Кароліна Рестон померла від виснаження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути