четвер, 26 листопада 2015 15:48

Ізраїль хоче саджати 12-річних дітей до вязниці

Ізраїль хоче саджати 12-річних дітей до вязниці
Автор: www.echo.net.au Ізраїльський Кнесет розширив спірний законопроект, який дозволить ув'язнювати дітей віком від 12 років.

Ізраїльський Кнесет розширив спірний законопроект, який дозволить ув'язнювати дітей віком від 12 років. Дітей планують саджати у в'язниці за "націоналістично мотивовані" злочини, повідомляє Vice News.

Відповідний законопроект вже пройшов попереднє голосування в парламенті Ізраїлю в середу. Критики цього законопроекту наголошують на тому, що він порушує дитячі права.

"Цей закон суперечить міжнародним стандартам правосуддя у справах неповнолітніх. Згідно з ними, необхідно робити акцент на реінтеграцію, а не їхню криміналізацію", - розповів правозахисник Бред Паркер.

Депутат правлячої партії "Лікуд" Анат Берко, яка внесла відповідний законопроект, пояснила, що він має посилити реакцію Ізраїлю на насильство, яке здійснює палестинська молодь.

"Палестинці набирають неповнолітніх, тому що знають, що ізраїльський закон не має реальної відповіді", - заявила Берко.

Правозахисники зазначили, що цей законопроект є надто суворим. "Ясно, що за расовими мотивами він націлений саме на палестинських неповнолітніх", - пояснив адвокат правозахисного центру арабських меншин Савсан Захер.

Згідно з інформацією палестинських НГО, 320 палестинських дітей вже ув'язнені. В жовтні Ізраїль заарештовував 177 дітей під час придушення демонстрацій та за ймовірні теракти.

Як відомо, внаслідок сплеску нападів в Ізраїлі, декількох палестинських дітей звинуватили у ножових нападах на ізраїльтян. Водночас невідомі підпалювали палестинські будинки на Західному березі.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль хоче саджати 12-річних дітей до вязниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути