вівторок, 22 травня 2012 21:14

Із центру Києва демонтували всі урни, сміття кидають хто куди бачить
15

Фото: Фото: Наталія ЧУБЕНКО

400 бетонних урн демонтували з центру Києва. Замість них по вул Хрещатик розставлені картонні коробки, а на лавках розвішані поліетиленові пакети для сміття.

"Працювали на Хрещатику три роки тому. Тоді з першого погляду було видно, що Київ - європейська столиця. Скрізь було чисто і прибрано. А тепер вранці повз метро Хрещатик пройти неможливо - такий сморід стоїть. Сміття в ті пакети ніхто не кидає, все летить просто на землю. Відчувається, що кияни не люблять своє місто. Їм байдуже, що будуть думати про їхнє місто іноземці, які приїдуть на Євро", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Світлана Арончик. Її чоловік Ігор працює на Хрещатику "живою скульптурою".

Біля виходу з метро Хрещатик пакетів для сміття немає. Одразу за скляними дверима валяються порожні пляшки, рекламні буклети й обгортки з-під морозива.

"Тут після празників і не таке побачиш. Кучі сміття, під лавками сплять не тільки наші, а й імпортні, то єсть іноземці. Раніше сміття хоч в урни кидали. А хто буде той пакет розкривать, шоб в нього обгортку якусь кинуть? Все під ноги викидають", - розповів пенсіонер Василь Іванович.

Він працює прибиральником у магазині "Манго". Цього вівторка мив вітрини магазину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва знешкодили закладену бомбу

"Подивися і за державу стає соромно. Треба, щоб хоч перед Євро в столиці чисто було. Якщо немає кому працювати, то можна безробітних з інших міст зігнати. Нехай вимивають центральну вулицю. Радує, що останнім часом на Хрещатику стало менше бомжів. Тут уже шість років працюю, знав усіх прохачів і їхніх начальників. А тепер нікого немає. Видно, на море їх вивезли, щоб іноземцям очі не мозолили", - додав він.

Навколо Майдану Незалежності сміттєвих пакетів немає. Кияни викидають недопалки, папірці і пакети під ноги.

"99 відсотків двірників не прибирають, а прогулюються своєю ділянкою заради галочки. Бачать, що папірець лежить, але ніколи не нагнуться, щоб його підняти. Сміття повно не лише в центрі, а по всьому Києву. Я завжди старався гарно прибирати, то мені начальник казав: "Ти, Володя, дурак. Для чого так гарно прибираєш?", - розповів двірник Володимир.

Він прибирає території біля Політехнічного інституту. Хрещатиком прогулювався після роботи.

"Старші жінки кажуть: "У нас народ трудолюбивий". А то неправда. В нас працювати не люблять. Бачать, що в Україні  гроші тільки нечесним шляхом заробити можна, то і собі цю практику використовують. Двірник за прибирання однієї ділянки отримує 800 гривень ставки. На одній ніхто не працює. Беруть по 5-6 ділянок. За місяць отримують по 5 тисяч гривень зарплати. А все одно робити не хотять", - поділився Володимир.

Зараз ви читаєте новину «Із центру Києва демонтували всі урни, сміття кидають хто куди бачить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути