Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2014 14:56

Італійці можуть вивести з України п'ятнадцять мільярдів

Італійська група UniCredit, під брендом якої в Україні працює Укрсоцбанк, активно використовує представників дипломатичної місії Італії для тиску на прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Це відбувається на тлі відкритої підтримки Італією дій Росії і блокування італійським дипкорпусом ухвалення рішення про введення жорсткіших санкцій відносно РФ.

З отриманих виданням копій документів видно, що голова правління Unicredit/УкрсоцБанк Граціано Камелі, громадянин Італії, який замінив на цій посаді нині оголошеного в розшук Бориса Тимонькіна, вимагає від прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка особливого ставлення до Unicredit/УкрсоцБанк. Слово в слово дані запити дублює представник дипломатичної місії Італії в Україні Фабріціо Романо.

Нагадаємо, відносно Unicredit/УкрсоцБанк порушено декілька кримінальних справ за фактом спільної діяльності ПАТ "Укрсоцбанк" і ТОВ "Юридична компанія "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" відносно відбирання заставного майна та його переуступання за заниженою вартістю на підконтрольні підприємства. В рамках цих кримінальних справ ряд співробітників банку оголошені в розшук, а в його відділеннях були проведені обшуки.

Граціано Камелі за підтримки італійських дипломатів вимагає від прем'єр-міністра України закрити порушені кримінальні справи, оскільки група Unicredit зробила інвестиції в економіку України на 2 млрд доларів США. Насправді ж Група Unicredit ніколи не здійснювала інвестицій в економіку України і не може вважатися інвестором.

"Вони купили Укрсоцбанк 2008 року платежем з одного офшорного рахунку на інший, сума цієї операції нікому не відома і приховується. Жодної гривні податків або інвестицій в України від цієї покупки не було. Згідно із законом інвестором вважається та структура, яка отримала відповідні дозволи Національного Банку на ці дії і здійснила введення грошей в країну з подальшою сплатою податків. Я направив запити в більш ніж десяток інстанцій, і всі вони відповіли, що подібних дій з боку Unicredit не було! Сам банк надіслав відповідь, що цього не було. Насправді, вони навпаки активно збирають гроші в Україні та виводять їх за кордон. За інсайдерськой інформацією з Укрсоцбанк, у них є зобов'язання перед австрійським банком, засновником, більш ніж в мільярд євро! У випадку якщо вони сплатять цей борг, вийде що вони виведуть з економіки України п'ятнадцять мільярдів гривень, не вклавши ні копійки, а просто зібравши депозити! Ми цього не допустимо!" - повідомив громадський діяч, юрист Вадим Хабібулін.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що оголошений в розшук голова правління Unicredit/УкрсоцБанк Борис Тимонькін активно використовував положення в Unicredit/УкрсоцБанк на користь "сім'ї" Януковича.

"Введення санкцій проти Росії завдасть удару, перш за все, по країнах, що активно співпрацюють з нею: Італія може понести збиток до 10 млрд євро" - заявив голова російського Зовнішекономбанку Володимир Дмитрієв, не виключивши вірогідність того, що в разі введення санкцій з банків, що належать італійцям, громадяни почнуть забирати депозити. У цих умови італійські дипломати в Україні прийняли рішення спрацювати на випередження і виступити з претензією до українського Кабінету міністрів, грунтуючись на недостовірній інформації. Даний крок має відвернути українських чиновників від міжнародної політики Італії по підтримці дій Росії.
 
Використання італійцями методів маніпулювання інформацією і тиску на прем'єр-міністра України викликало негативну реакцію у громадських діячів і активістів протестних рухів на Майдані, задіяних в антитерористичній операції на Південному Сході, повідомило виданню джерело в керівництві АТО. При цьому наразі немає точної інформації, чи планується проведення мітингів або штурму посольства Італії в Україні.

 
 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Італійці можуть вивести з України п'ятнадцять мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути