неділя, 03 травня 2009 10:30

Історія з Фаїною повторюється?

Історія з Фаїною повторюється?
До складу екіпажу захопленого судна входить 24 моряки і всі вони громадяни України.

Про це повідомив керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич в суботу ввечері.

"За повідомленням посольства України в Греції, в ніч на 2 травня цього року сомалійські пірати захопили британське судно "Аріана", яке вийшло в море під прапором Мальти. За дорученням Міністерства іноземних справи України посольство України в Греції встановило безпосередній контакт з компанією-оператором, яка підтвердила, що до складу екіпажу судна входить 24 моряки і всі вони громадяни України. МЗС України доручило посольствам України в Греції, Великій Британії та Кенії здійснити термінові заходи для встановлення постійного контакту з судновласником, компанією-оператором і відповідними компетентними органами країн перебування для найбільш швидкого з"ясування обставин захоплення та звільнення українських моряків-членів екіпажу", - сказав Кирилич.

Також він повідомив, що "в суботу о 19.30 за місцевим часом відбулася розмова радника-посланця України в Італії з почесним консулом України на Мальті, під час якої було дано завдання зв"язатися з судновласником для з"ясування причин захоплення судна".

"Міністерство закордонних справ України провело розмову з Ситуаційним центром Організації об"єднаних націй, який на даний момент не підтвердив факт перевезення вантажу ООН на згаданому судні", - підкреслив керівник прес-служби.

Як повідомив Кирилич, на даний момент з"ясовується характер вантажу і назва грецької компанії-оператора.

"Даний випадок перебуває на особливому контролі МЗС України", - повідомив глава прес-служби.

Також джерело повідомило, що, за непідтвердженими даними, захоплення даного судна відбулося за 1 тис. км від берегів Сомалі.

Раніше деякі ЗМІ розповсюдили інформацію, що судно захопили пірати біля Сейшельських островів, а не біля берегів Сомалі.

Нагадаємо, в суботу сомалійські пірати захопили українське судно. За словами піратів, на борту знаходиться виробниче устаткування, зокрема автомобілі з логотипом Організації об"єднаних націй.

За матеріалами Интерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Історія з Фаїною повторюється?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути