понеділок, 14 травня 2012 20:57

Іноземців лякають КДБ та 10 роками ув'язнення

"Шановні гості! Купівля та використання кишенькового відеореєстратора переслідується співробітниками СБУ. Кримінальна відповідальність до 10 років ув'язнення".

Біг-борд із таким написом англійською мовою з'явився два дні тому в центрі Києва, біля "Арена-сіті" на Бессарабській площі.

Автор: Фото: Богдана ЄВСЄЄВА
 

Ініціатори - українці, які купували китайські брелоки, ручки та годинники з відеокамерами, а тепер потерпають від правоохоронців. Таким чином вони намагаються застерегти іноземців, що ці "іграшки" в Україні вважаються незаконними.

"Це перший біг-борд, присвячений гостям, які приїдуть на "Євро-2012". Плануємо розмістити ще біля столичного стадіону, в аеропорті та інших містах, - каже киянин Андрій Фенченко. - Замість СБУ написано КГБ, бо так більш зрозуміло для людей, які говорять іншою мовою".

Автор: Фото: Богдана ЄВСЄЄВА
 

Торік хлопець купив у китайському інтернет-магазині два брелоки з відеокамерою, але так їх і не отримав. Зараз має проблеми з законом. Кримінальну справу проти чоловіка порушила СБУ. Андрія судять в Солом'янському районному суді Києва. Йому загрожує до 7 років ув'язнення. Інкримінують контрабанду та незаконне використання спеціальних технічних засобів (СТЗ- Авт). Найближчий суд - у четвер, 17 травня.

"Порахував, що на сьогодні в Україні близько тисячі людей, які через ці СТЗ зараз мають проблеми із законом. В інших країнах ці "заборонені" речі вважаються іграшками та вільно всюди продаються. А у нас люди отримують реальні строки. Поки знаю про умовні, але все одно люди мають судимості", - розповів Андрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через кримінальні справи щодо брелоків дніпропетровець звернувся до Януковича

Він також пояснив, що всі товари вироблені та привезені з Китаю. За правилами міжнародної поштової конвенції, будь-яка країна, яка є учасником цієї конвенції, зобов'язана розсилати іншим учасникам списки - що є забороненим, а що ні. Він зробив роздруківку з китайської пошти, де англійською мовою є перелік заборонених предметів для ввезення в Україну.

"Спецзасобів, які начебто заборонені в Україні, тут немає. Я все перевірив. За цим переліком китайська пошта думає, що в нас ці брелоки дозволені. Можливо наша сторона приховує для чогось цю інформацію. Можливо СБУ не вигідно вносити зміни, бо менше буде кримінальних справ", - сказав Фенченко.

Зараз ви читаєте новину «Іноземців лякають КДБ та 10 роками ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути