субота, 22 жовтня 2016 18:15

Ініціатор конфлікту навколо ЖК "Зелений квартал" депутат Саук не прийшов на зустріч жителів із забудовником

Ініціатор конфлікту навколо ЖК "Зелений квартал" депутат Саук не прийшов на зустріч жителів із забудовником

Інцидент з будівництвом двох житлових будинків у броварському ЖК "Зелений квартал" перейшов в стадію врегулювання. Про це повідомляє "КП в Україні".

21 жовтня 2016 року, в міській раді Броварів Київської області, відбулася зустріч керівництва компанії "Альянс Новобуд", представників влади з місцевими мешканцями та активістами, які виступають проти будівництва двох останніх будинків житлового комплексу "Зелений квартал".

Нагадаємо, в ніч з 6 на 7 жовтня, група активістів, що видає себе за місцевих жителів, намагалася заблокувати роботи з встановлення огорожі навколо будмайданчика на перетині вулиць Симоненка та Чорновола.

Групу активістів очолював депутат Броварської міської ради Андрій Саук. Приводом для протистояння стала недостовірна інформація, поширювана Сауком, про намір забудовника вирубувати зелені насадження в зоні будівництва.

Пізніше, на прес-конференції, активісти Саука і він особисто визнали, що у забудовника є повний пакет дозвільної документації, дерева будуть не вирубані, а пересаджені, боргів по орендній платі забудовник не має, за перенесення дерев "Альянс Новобуд" сплатив до міського бюджету понад 300 тисяч гривень.

Разом з тим, жителі "Зеленого кварталу", стурбовані ситуацією, вирішили особисто поспілкуватися з представниками влади та компанії "Альянс Новобуд". Депутат Саук на зустріч не прийшов. Замість нього був присутній його колега по фракції "Демальянс" Сергій Ілюхін.

Ілюхін всіляко намагався перевести розмову в неконструктивне русло, перешкоджаючи провокаційними витівками нормальному діалогу людей з забудовником. Однак провокації не увінчалися успіхом. Жителі зізналися, що не знали про зобов'язання "Альянс Новобуд" облаштувати парк імені героїв Небесної Сотні на площі 4,5 га, та, що на руках у будівельників є всі дозволи для початку будівельних робіт за проектом.

У свою чергу, депутат Петро Бабич спростував безпідставні звинувачення забудовника в намірі знищити зелені насадження на площі 5,4 га.

"Ви вводите людей в оману", - заявив Бабич Ілюхіну.

"Місцеві жителі, які раніше протестували проти будівництва, зрозуміли, що їх обманювали ініціатори конфлікту", - робить висновок видання.

Мешканці та забудовник домовилися скласти і підписати меморандум, в якому чітко пропишуть зобов'язання сторін. Активістам запропоновано вибрати представників, які будуть уповноважені від імені місцевої громади гарантувати виконання своєї частини меморандуму.

Зараз ви читаєте новину «Ініціатор конфлікту навколо ЖК "Зелений квартал" депутат Саук не прийшов на зустріч жителів із забудовником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути