четвер, 02 липня 2009 14:49

Індійські гомосексуалісти 145 років займались підпільним сексом

Індійські гомосексуалісти 145 років займались підпільним сексом

Вищий суд Нью-Делі в четвер визнав законним секс гомосексуалістів, за який досі загрожувало тюремне ув"язнення на строк до 10 років. Тим самим суд переглянув закон, прийнятий в Індії 145 років тому, згідно з яким гомосексуальний зв"язок вважався порушенням закону.

Таке покарання за "протиприродний секс" було передбачено 377 статтею індійського кримінального кодексу, яка була прийнята ще за часів британського панування в 1861 році. Стосунки гомосексуалістів підпадали під дію даної статті. Закон на практиці давно не застосовується, і гомосексуалісти вважали його неактуальними.

"Це знакове рішення", - сказав адвокат-правозахисник Тандон, вийшовши з будівлі суду. Він пояснив, що рішення суду фактично легалізувало стосунки гомосексуалістів старше 18 років.

Суд визнав, що покарання гомосексуалістів відповідно до статті 377 суперечить духу індійської конституції. "Часи міняються. Дух конституції передбачає, що у кожної людини повинне бути місце в суспільстві", - сказав Тандон.

Уряд Індії тепер може оспорити ухвалу суду. Міністр юстиції Віраппа Мойлі не став коментувати рішення, пообіцявши вивчити ухвалу. Раніше він не виключав відміни покарання для любителів одностатевого сексу, введеного англійцями майже півтора століття тому, але тільки після ретельного обговорення.

Минулої неділі індійські гомосексуалісти провели демонстрацію в Нью-Делі з гаслами за відміну кримінального покарання за мужолозтво. Аналогічні акції представники сексуальних меншин провели того ж дня і в інших великих містах Індії - Мумбаї, Колкаті та Бангалорі.

Між тим, багато жителів Індії дотримуються консервативних поглядів і вважають гомосексуальні стосунки незаконними і навіть богохульним, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Індійські гомосексуалісти 145 років займались підпільним сексом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути