вівторок, 29 січня 2013 00:10

"Імідж Росії страждає через Путіна" - західна преса про поїздку Медведєва у Давос

"Імідж Росії страждає через Путіна" - західна преса про поїздку Медведєва у Давос

"Боротьба з вітряками" - так охарактеризували кореспонденти німецького економічного видання Handelsblatt діяльність глави російського уряду Дмитра Медведєва щодо залучення інвестицій в країну на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. "У той час як російський прем'єр всіма силами намагається справити враження на інвесторів, сильний вітер дме йому назустріч", - пояснюють автори статті Свен Афхюппе і Матіас Брюгманн.

Відомий інвестор і мільярдер Джордж Сорос застеріг від капіталовкладень в Росію, назвавши це "великою помилкою". Будь-яка критика російського президента, вважає фінансист, є проявом патріотизму, адже "Росія - це економіка, яку Путін веде в хибному напрямку". Також Сорос підкреслив, що Путіну "доведеться триматися за владу, тому що тільки так він зможе почуватися в безпеці".

Тим часом 82-річний мільярдер - не єдиний, хто налаштований песимістично, підкреслює видання. "Імідж Путіна настільки поганий, що ми нічого не можемо зробити", - заявив один з членів російської делегації. Не говорять на користь інвестування і всі зростаючі обсяги капіталу, витікає з країни, підкреслюють автори. Не варто забувати і про те, що багато високопоставлені російські чиновники вже "сидять на зібраних чемоданах". "Навіть члени вашого нинішнього уряду підшукують роботу у нас, - розповідає провідний співробітник однієї західної нафтової компанії. - Росію чекає черговий масовий відтік умів". Аналогічної думки дотримуються і керівники найбільших російських банків, у тому числі президент ВТБ24 Андрій Костін і співкерівник Sberbank CIB Рубен Варданян. "Хоча з точки зору прибутку Росія є більш привабливою країною, ніж Китай, багато іноземних інвесторів як і раніше воліють вкладати кошти туди, - заявив банкір. - Там просто вищий рівень довіри".

"Все це і є гірка реальність, серйозно ускладнює місію Дмитра Медведєва в Давосі", - продовжують журналісти. Медведєв, до речі, сказав в інтерв'ю виданню, що російська економіка розвивається в правильному напрямку: знизилася частка доходів від сировинних джерел, зростає внутрішній ринок, розвивається сільське господарство і високотехнологічне виробництво, підвищилася купівельна спроможність росіян. "Однак все це не схоже на правду через поганий іміджу країни, якою керує Путін. Іноземні інвестори не" клюють "на те, про що говорить Медведєв", - зазначають автори. Західні компанії повинні чекати, радить інвесторам Сорос. "Росія буде мінятися. Але не обов'язково на моїх очах", - сказав 82-річний легендарний фінансист.

Зараз ви читаєте новину «"Імідж Росії страждає через Путіна" - західна преса про поїздку Медведєва у Давос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути