середа, 20 січня 2016 03:34

ІДІЛ підтвердила загибель ватажка бойовиків Джихади Джона

ІДІЛ підтвердила загибель ватажка бойовиків Джихади Джона
Фото: Reuters

Англомовний журнал Dabiq, який випускають пропагандисти терористичного угруповання "Ісламської держави" (ІДІЛ), у черговому номері опублікував матеріал, присвячений загибелі одного з ватажків бойовиків Джихади Джона.

У тексті статті, оспівує загиблого, йдеться, що 12 листопада автомобіль, в якому їхав Джон, зазнав удару з американського безпілотника в місті Ракка (Сирія), і таким чином він став мучеником в ім'я Аллаха, до чого йшов так довго".

27-річний Джихади Джон, чиє справжнє ім'я – Мохаммед Енвазі, британський громадянин,програміст з дипломом Вестмінстерського університету, один із публічних осіб ІДІЛ. Став відомий як виконавець показових страт заручників, у тому числі громадян США, Великобританії та Японії.

12 листопада 2015 року, після авіаудару по Ракка, аамериканські військові заявили, що "на 99%" впевнені в ліквідаціїі Джихади Джона.

Зараз ви читаєте новину «ІДІЛ підтвердила загибель ватажка бойовиків Джихади Джона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути