четвер, 14 лютого 2013 02:36

Хмельницькі спецназівці тестують експериментальну форму за 38 тисяч гривень

Хмельницькі спецназівці тестують експериментальну форму за 38 тисяч гривень

Звуки вистрілів з автоматичної зброї ріжуть слух. Дехто з офіцерів закриває вуха долонями. За 150 метрів кулі влучали у мішені. Звук нагадував удар нагая.

Знову прозвучала коротка команда: "До бою". Троє бійців спецназу зайняли позиції. Кожен доповів про готовність.

"Отак панове офіцери, - каже командир 8 окремого полку спеціального призначення Олег Нечаєв, 37 років. - Поки солдат не навчиться стріляти лежачи, з коліна і стоячи, далі йому робити нічого. Це основа".

13 лютого на полігоні за містом Хмельницьким відбулися збори керівного складу розвідки Сухопутних військ Збройних сил України. Спецназівці демонстрували їм навички стрільби, захоплення автомобіля та визволення заручника.

Спецназівці у білих маскувальних халатах прокралися засніжених полем. Залягли біля дороги. Коли бійці попадали в сніг, одразу злилися з навколишнім середовищем. З відстані кількох десятків метрів їх неможливо було помітити. Складалося таке враження, ніби вони розчинилися у повітрі.

Вибух, кілька пострілів. Охорона і водій лежать на снігу. Для захоплення вантажівки, і визволення умовного заручника бійцям спецназу знадобилося не більше хвилини. Далі миттєвий відхід.

На іншому навчальному місці спецназівці демонстрували офіцерам розвідки нестандартні положення при стрільбі.

"Коли працює крупнокаліберний кулемет, у противника навряд чи з'явиться бажання висунути голову, - каже заступник командира розвід групи Вадим. Прізвища не називає. Інструктор одягнутий у білий маскувальний халат. Обличчя також прикрите зеленуватою маскою. На очах сонцезахисні окуляри. - Зараз ми покажемо, як працює кулеметник".

Боєць виходить на позицію. З різних положень (у тому числі і на ходу)  стріляє довгими і короткими чергами. Під ноги падають відстріляні гільзи. Від гарячих гільз сніг починає танути.

Згодом бійці спецпризначення показали вміння стріляти з лівої і правої руки, а також відпрацювання двійками. У цьому положенні, один боєць стає за спину іншого. Передній веде вогонь. Спецназівець позаду перезаряджає зброю. Боєць попереду дає коротку команду: "Проблема". Це означає, що йому потрібно перезарядити зброю, або виникла інша ситуація, при якій  необхідна пауза. Почувши у відповідь коротке: "Контролюю", бійці міняються місцями.

Два місяці у 8 окремий полк спеціального призначення, що дислокується у Хмельницькому, надійшли комплекти нового військового одягу. Відтоді спецназівці тестують спорядження у польових умовах. До одного комплекту входить 35 одиниць спорядження, починаючи від шкарпеток, і закінчуючи зимовою курткою розраховану на температуру від – 20 градусів за Цельсієм і нижче.

Бійці новим одягом задоволені.

- Візьмемо масхалат, - каже один із бійців спецназу. – Міцний матеріал, гарна вентиляція, тож у ньому не потієш. У той же час він не пропускає вологи і вітру. Легко можна дістатися до боєкомплекту. Коротше продумано до найменших деталей.

Хмельницькі спецназівці отримали 108 комплектів. Щоправда чи отримають інші українські військовослужбовці подібне спорядження – невідомо. Адже один подібний комплект вироблений у Норвегії коштує порядку 38 тисяч гривень.

Бійців 8 полку спеціального призначення можуть використовувати і як антитерористичний загін.

Зараз ви читаєте новину «Хмельницькі спецназівці тестують експериментальну форму за 38 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути