четвер, 14 липня 2011 15:45

Херсонські бандити поховані поряд з героями СРСР

Херсонські бандити 1990-х майже всі були спортсменами, не мали вищої освіти, переважно несудимі, прийшли у банди молодими. Убивали один одного біля дому, із вогнепальної зброї. Під час обшуку в усіх знаходили фільм "Хрещений батько", а за приклад брали італійську мафію. Всі вони поховані на Камишанському кладовищі. Про це розповів 61-річний полковник міліції на пенсії Валерій Вишневий, який 33 роки працював у карному розшуку Херсонської області.

"Тут герої Радянського Союзу поховані, секретарі райкомів партії. А поряд – бандити, убиті при розборках у 1990-х. Тут їх десь із 30–40. Зуміли вибити собі кращі місця й після смерті. В угруповання йшли молоді, несудимі пацани, колишні боксери, борці. Ці качки й мордовороти збирали мзду із перших підприємців. Хто не погоджувався – лупцювали, перевертали кіоски, продукцію поливали бензином, соляркою. Але то все дрібнота. Махновці. Як казав один бандит: "Сила не в м'язах, а отут", – стукає по лобі пальцем. – Міша Росінський перший захотів підім'яти місто під себе. Стати паханом чи, як ще казали, смотрящим. Його першого й розстріляли", - розказав Вишневий.

Всього за словами полковника, у 1990-х у Херсоні діяли 20 злочинних угруповань. У кожному було від 30 до 40 людей.

"Хто вижив тоді, збили собі серйозні статки. З усіма, з ким раніше боровся, зараз нормальні стосунки. На рибалку гукають. Один вернувся з тюрми недавно. Прийшов мене провідати. Випили шампанського", - додав Вишневий.

Прочитати репортаж з кладовища, де поховані херсонські бандити, повністю можна у журналі "Країна" № 27 (80) за 15 липня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Херсонські бандити поховані поряд з героями СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути