понеділок, 06 жовтня 2014 23:30

Херсонці щонеділі виходять на марш "За єдність України!"
38

Фото: Bironcik

У Херсоні щонеділі проходить мирна хода на підтримку неподільності України.

Минулої неділі у місті відбулася п'ятий марш "За єдність України". За оцінкою організаторів учора в акції взяли участь близько 500 осіб.

Учасники акції прийшли з жовто-блакитними та червоно-чорними стягами, плакатами з проукраїнськими закликами українською та російською мовами.

"Зупиніть Путіна, він загрожує небезпеці усього світу!", "Армії України — реформи! Совкових солдафонів — в утиль історії!", "Путіну потрібен хаос в Україні, а п'ятій колоні — реванш!", "Матері Росії! Скільки ж коштує ваш Путін, що ви так покірливо віддаєте на його примхливі ігри життя своїх синів?", — написано на плакатах російською.

"У мирній ході беруть участь люди з активною громадянською позицією, різного віку і соціального статусу — ті, хто від самого початку вийшли на Майдан, — розповідає одна з організаторів акції, Євгенія Мироненко, археолог, 28 років. — Найголовнішим посланням акції є те, що Херсон — це Україна, що тут мешкають проукраїнські люди. Закиди про те, що Херсон готується прийняти Путіна є неправдивим".

За задумом херсонських активістів, акції не є одноразовими: вони проходитимуть у Херсоні щотижня. Перший марш відбувся 7 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Херсонці щонеділі виходять на марш "За єдність України!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути