вівторок, 10 вересня 2013 14:24

Хасиди забували в квартирах запалені свічки, розводили на підвіконнях вогонь
21

Фото: Фото: Роман Чорномаз

Більше 20 тисяч паломників-хасидів вже покинули місто Умань на Черкащині. З 4 до 6 вересня вони святкували там юдейський Новий рік Рош-ха-Шана.

"За нашими даними в місті залишилось близько 3 тисяч паломників, 23 тисячі вірян вже покинули Умань. За час їхнього перебування зафіксовано 8 випадків, які вимагали нашого негайного втручання. Найчастіше нам доводилось реагувати на повідомлення про пожежі. Хасиди забували в квартирах запалені свічки, розводили на підвіконнях вогонь. На ньому намагались смажити м`ясо",- повідомив керівник прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Костянтин Проценко.

Охороняли порядок в районі паломництва 428 правоохоронців з Черкаської та Вінницької областей та 12 поліцейських з Ізраїлю. У ніч на 8 вересня троє ізраїльських поліцейських побились із місцевими жителями в одному з барів міста. Один з правоохоронців отримав легкі травми. Наступного дня за особистим розпорядженням генерального інспектора поліції Йоханана Даніно чоловіки повернулись назад до Ізраїлю. В УМВС в Черкаській області інцидент не коментують. В міліції переконують, жодних конфліктів, пов`язаних з перебуванням в місті паломників, за останній час не сталось.

"За час перебування іноземців у місті Умань звернень та повідомлень про кримінальні правопорушення по відношенню як до паломників, так і до представників поліції до Уманського міського відділу міліції не надходило", - повідомляє УМВС в Черкаській області.

Цього року більше 26 тисяч хасидів приїхали до Умані, щоб відзначити Рош-ха-Шана на могилі свого духовного наставника рабі Нахмана. Серед них було більше 2 тисяч дітей та майже 20 жінок. Найбільше прочан прибули з Ізраїлю, США, Великобританії та Франції.

Зараз ви читаєте новину «Хасиди забували в квартирах запалені свічки, розводили на підвіконнях вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути