понеділок, 12 квітня 2010 14:20

Грузинський телеканал повідомив про смерть Качинського за місяць до трагедії

Грузинський телеканал повідомив про смерть Качинського за місяць до трагедії

Грузинський телеканал Імеді місяць тому у неправдивому сюжеті про вторгнення російських військ до Грузії повідомляв про трагічну загибель польського президента Леха Качинського.

Тоді, 13 березня, у скандальному репортажі телеканалу Імеді, зокрема, повідомлялося про те, що в результаті вибуху літака загинув президент Польщі, який нібито летів на допомогу Грузії.

За іронією долі не минуло й місяця, як цей сценарій реалізувався під Смоленськом.

Нагадаємо, 13 березня грузинський телеканал Імеді передав сенсаційні новини про нібито початок російського вторгнення до Грузії і вбивство президента Саакашвілі. Як з"ясувалося згодом, телекомпанія передала в ефір фальшивий "спеціальний репортаж про можливий розвиток подій у Грузії у разі російської інтервенції". Того ж дня телекомпанія Імеді перепросила телеглядачів, у яких сюжет викликав паніку.

Репортаж викликав міжнародний скандал. Москва заявила, що сюжет грузинського телеканалу є частиною інформаційної війни, яку веде грузинська влада.

Крім того, посол США в Грузії Джон Бас в ефірі Громадського телебачення Грузії зауважив, що "такі репортажі не сприяють зміцненню безпеки Грузії" і не відповідають журналістським стандартам. МЗС Франції назвало сюжет "досить дивною і абсолютно недоречною ініціативою".

Президент Грузії Михайло Саакашвілі спростував чутки про свою причетність до підготовки скандального сюжету, а сюжет назвав неприємним, але "максимально наближеним до реальності".

Польський урядовий літак ТУ-154 розбився під Смоленськом у суботу вранці. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський. Глава Польщі разом з офіційною польською делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах. На борту перебували 96 осіб: 88 пасажирів і восьмеро членів екіпажу. Загинули всі особи, що були на борту.

Похорон Качинського відбудеться в суботу, 17 квітня.

Ведомости

Зараз ви читаєте новину «Грузинський телеканал повідомив про смерть Качинського за місяць до трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути