неділя, 05 липня 2015 21:15

Греція відразу приступає до переговорів з кредиторами

Греція відразу приступає до переговорів з кредиторами
ua.korrespondent.net

Уряд Греції отримав чіткий мандат на захист своєї позиції на переговорах з кредиторами і негайно починає переговори щодо суті угоди з ними, заявив офіційний представник кабінету міністрів Гавриїл Сакелларідіс, передає РІА Новости.

За оцінкою соціологів, греки сказали "ні" вимогам кредиторів продовжити політику жорсткої економії.

"Такий результат, хоча і з невеликою різницею на користь "ні", дає уряду народний мандат діяти у надзвичайно важких умовах. Він доручає уряду захистити свою власну пропозицію, свої позиції", — сказав Сакелларідіс.

Представник грецького уряду зазначив, що переговори "не починаються з нуля".

Сакелларідіс також закликав до єдності народу, зазначивши, що треба забезпечити, щоб всі громадяни залишалися єдиними, незалежно від того, як вони голосували на референдумі. "Необхідно національну єдність", — сказав він.

У свою чергу держміністр Нікос Паппас сказав, що "ні" на референдумі стане посланням світу. "Угода з кредиторами буде краще, якщо переможе "ні", це буде послання світу", — заявив Паппас телеканалу Alpha.

"Немає жодної причини, чому немає ліквідності у банків", — сказав він і підкреслив, що всі хочуть угоди. Він сподівається, що "все буде позитивним".

Нагадаємо, Греція фактично знаходиться в стані дефолту - в кінці червня вона прострочила виплату за кредитом МВФ. Сьогодні в Греції відбувся референдум щодо подальшої долі фіндопомоги для країни. Згідно з інформацією грецьких ЗМІ явка на референдумі в Греції перевищила 40%. Таким чином, передбачається, що результати референдуму можна вважати дійсними.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними трьох екзит-полів, більшість голосуючих на референдумі в Греції висловилися проти заходів жорсткої економії в обмін на нові кредити.

Зараз ви читаєте новину «Греція відразу приступає до переговорів з кредиторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути