середа, 01 липня 2015 08:26

Голову Держдуми РФ можуть не пустити на сесію Парламентської Асамблеї ОБСЄ

Голову Держдуми РФ можуть не пустити на сесію Парламентської Асамблеї ОБСЄ

Парламентська делегація РФ на сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ може опинитися без керівника, повідомляє Голос Америки.

Ще в травні голова Держдуми Сергій Наришкін висловив намір очолити російську делегацію на сесії в Гельсінкі. Однак у березні 2014 Рада ЄС заборонила Наришкіну в'їзд до країн Євросоюзу, і дотепер цю заборону ніхто не скасував.

Підготовка до поїздки Сергія Наришкіна в Гельсінкі поки призупинена через неясність щодо того, чи зможе Фінляндія узгодити з керівними органами Євросоюзу питання про допуск на свою територію російського політика, який перебуває під санкціями.

Раніше Наришкін, перебуваючи під санкціями, був допущений двічі до Франції на заходи, пов'язані з Радою Європи. Однак з тих пір російське керівництво створило свій "чорний список" з європейських парламентаріїв, що викликало обурення влади країн Євросоюзу.

Нагадаємо, що сесія ПА ОБСЄ пройде в в Гельсінкі з 5 по 9 липня. У ній візьме участь і делегація конгресу США, яка, як очікується, буде жорстко опонувати російським депутатам.

Зараз ви читаєте новину «Голову Держдуми РФ можуть не пустити на сесію Парламентської Асамблеї ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути