четвер, 07 квітня 2016 15:38

Головному пожежному інспектору подарували квартиру за 26 мільйонів гривень

Головному пожежному інспектору подарували квартиру за 26 мільйонів гривень
Журналісти порталу "Наші гроші" розкопали кому належать пультові компанії

Керівнику департаменту держнагляду з пожежної безпеки Олександру Щербаченко подарували п'ятикімнатну квартиру в столичному мікрорайоні Печерськ, у 300 метрів від його місця роботи. Подарунок оформили у 2013 році, коли Щербаченко був заступником керівника київського главку Державної служби надзвичайних ситуацій.

Сьогодні ринкова ціна такої ж нерухомості: 260 кв.м.- близько 26 млн грн, пише сайт bihus.info

Офіційно Олександр Щербаченко бізнесом не володіє, все життя присвятив службі рятувальником. Сьогодні він курує питання функціонування системи пожежного спостерігання, а саме системи передачі сигналу про надзвичайну ситуацію.

Нині в Україні тривожні сповіщення про виникнення пожежі передаються через приватні компанії: спочатку сигнал потрапляє до приватної пультової організації (ПО), а далі - в управління ДСНС і лише тоді - до пожежних.

"Ці компанії належать, як правило, екс-посадовцям ДСНС, їх родичам й навіть родичам діючих представників державної служби. В списку - є мережа компаній "Дозор". Перший Дозор заснували: благодійна пожежна організація та тодішній начальник головного управління МНС в місті Києві - Анатолій Косар. Дочка Косаря донедавна була співзасновницею фірми "Дозор лтд". Її чоловік - Віталій Плевнік - займав посаду головного фахівця відділу організації реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Києві. Пізніше Ірина Плевнік вийшла із співзасновників "Дозор лтд", - йдеться у розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передали сучасне піротехнічне обладнання ДСНС України

Саме в "Дозор лтд", за інформацією видання, була оформлена і дружина діючого керівника департаменту ДСНС Олександра Щербаченка - Наталія Щербаченко. Власних компаній з пожежного спостереження дружина посадовця немає.

10 березня в приміщенні ДСНС відбулось обговорення питання організації пожежного спостерігання, на якому Щербаченко відверто встав на бік приватних компаній, всупереч позиції своїх колег. На зустрічі були присутні приватні пультові посередники і представники державної служби надзвичайних ситуацій. Заступник директора державного спостережного центру "ЦГБ 112" Юрій Васильєв звернувся до керівництва ДСНС із питанням щодо монополії приватних посередників з передачі тривожного сигналу. Сьогодні стало відомо, що Юрія Васильєва звільнили з роботи, каже журналіст Денис Бігус.

Зараз ви читаєте новину «Головному пожежному інспектору подарували квартиру за 26 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути