понеділок, 13 червня 2011 12:56

Голова ЦРУ звинуватив владу Пакистану в співпраці з бойовиками

Голова ЦРУ звинуватив владу Пакистану в співпраці з бойовиками

Директор ЦРУ Леон Панетта звинуватив владу Пакистану в співпраці з бойовиками. Як повідомляє The Daily Telegraph, свою заяву глава американської спецслужби зробив під час візиту до Ісламабаду, який відбувся в минулу п'ятницю і субботу.

За даними місцевого видання Dawn, звинувачення на адресу пакистанської влади Панетта зробив під час зустрічі з начальником штабу сухопутної армії генералом Ашфаком Парвезом Кайані (Ashfaq Parvez Kayani) і керівником Пакистанської міжвідомчої розвідки (ISI) генералом Ахмедом Шуя Пашею (Ahmad Shuja Pasha).

Зокрема, глава ЦРУ передав їм матеріали, з яких випливає, що недавня антитерористична операція зірвалася незабаром після того, як американська сторона передала військовому керівництву країни розвіддані про місце розташування двох таборів бойовиків. Мова йде про базу угруповання "Хаккані", розташованої в столиці Північного Вазірістану, місті Міраншах, а також таборі "Аль-Каїди" в Південному Вазірістані.

Одержувачами відеозаписів, на яких були зображені обидві бази терористів, як пише The Daily Telegraph, були Кайані і Паша. До моменту, коли пакистанські військові прибули до табору, вони вже були покинуті.

За даними видання, звинувачення в передачі розвідданих бойовикам були представлені Панеттою як обгрунтування для надання американським силам в Пакистані самостійності. Згідно з існуючими домовленостями, американці зобов'язані звітувати перед Ісламабадом про всі свої операціъ.

Тим часом, як раніше повідомляв канал Fox News, головною метою візиту глави ЦРУ в Пакистан було оголошено відновлення військової співпраці між двома країнами. Про необхідність примирення Вашингтона з Ісламабадом Панетта розповів членам американського Сенату, які зібралися на слухання, присвячені майбутньому призначенню глави ЦРУ на пост міністра оборони США.

У підсумку, як зазначає Dawn, поїздку Панетти до Пакистану можна вважати провальною: зустрівшись лише з головою штабу сухопутних військ і керівником розвідслужби, директор ЦРУ покинув країну, так і не завдавши візиту ні президентові Пакистану Асіфу Алі Зардарі, ні прем'єру Юсуфу Резе Гілані. При цьому жодних домовленостей про поліпшення військового співробітництва Панетта досягти не вдалося.

Нагадаємо, відносини США і Пакистану загострилися після того, як американський спецназ без відома пакистанської влади на початку травня ліквідував в місті Абботтабад лідера "Аль-Каїди" Усаму бін Ладена. Раніше Ісламабад не раз висловлював своє невдоволення ударами американських безпілотників по базах бойовиків, розташованими на кордоні Пакистану та Афганістану.

Зараз ви читаєте новину «Голова ЦРУ звинуватив владу Пакистану в співпраці з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути