середа, 11 серпня 2010 17:01

Голодні звірі пересувного зоопарку два місяці не давали спати прикарпатцям

Голодні звірі пересувного зоопарку два місяці не давали спати прикарпатцям

Мешканцям вулиці Стуса та Вовчинецької, що в Івано-Франківську, майже два місяці не давав спати заїжджий Волинський зоопарк.

Як стверджують люди, звірів там не годували й не давали у спеку води. Тому тварини вили й кричали, не даючи заснути ні дорослим, ні дітям.

Під палючим сонцем бідних тримають на відкритій місцевості без єдиного дерева в металічних клітках з кінця червня. Не видно, щоб була підведена вода до вагончиків-кліток. Довкола стояв страшний сморід.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі міськвиконкому, місцева влада нічого вдіяти не може, дозвіл на діяльність звіринцю видає Міністерство культури.

Для проведення виставки тварин у Івано-Франківську звіринець мав отримати дозволи від управління культури, МВС, МНС, ДПІ, санстанції, ЦМКЛ, управління земельних відносин, ЖКГ та архітектури.

За словами керуючого справами МВК Андрія Лиса, усі інстанції дали відповідні дозволи. Отже, звіринець мав стояти в обласному центрі два місяці: з 23 червня по 23 серпня.

Згідно з погодженою схемою розташування звіринець розташований на відстані 30 метрів від житлового будинку.

Мешканці довколишніх багатоповерхівок протягом півтора місяця скаржилися в усі можливі інстанції. Як результат, звіринець зазнав масу різних перевірок.

Приватний підприємець Давид Худанян стверджує, що, згідно з перевірками санстанції та ветеринарної служби, жодних претензій до них не було.

"Ми нормально утримуємо тварин: кого треба, раз на день годуємо, а кого треба, то три рази. Це в залежності від тварини. Я працюю в зоопарку 25 років, з них 17 років я є його керівником і знаю, як і чим годувати тварин", - відповів на критику Худанян.

Проте, з невідомих причин, зоопарк, з'їхав за два тижні до закінчення гастролей.

Раніше Gazeta.ua вже писала про підприємця Худаняна. У 2008 році він два з половиною місяці відмовлявся розмитнювати пересувний зоопарк, повертаючись з гастролей у Росії.

Взимку на околиці міста Сєвєродонецьк Луганської області екологи виявили покинутий пересувний зоопарк "Мауглі", в якому від голоду, морозу та хвороб помирали тварини.

За даними Національного екологічного центру, у цьому зоопарку утримувалися білий ведмідь, лев, верблюд, лами, мавпи та екзотичні птахи.

Лев уже не міг піднятися на задні ноги, відморозив хвіст та ніс, у верблюда в крові були копита. Тварини декілька тижнів лежали на своїх екскрементах, постійно сиділи в тісних клітках і не мали можливості повноцінно рухатися.

Зараз ви читаєте новину «Голодні звірі пересувного зоопарку два місяці не давали спати прикарпатцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути