середа, 17 лютого 2010 08:24

Лев Сімба став харків"янином

Автор: фото з сайта www.sever.lg.ua
  Лев Сімба у клітці пересувного зоопарку в місті Сіверськодонецьк на Луганщині, за кілька днів до відправлення тварини у Харків. У зоопарку на Луганщині живе 40 звірів, забрали лише лева, він найбільше постраждав від морозів і недоїдання
Лев Сімба у клітці пересувного зоопарку в місті Сіверськодонецьк на Луганщині, за кілька днів до відправлення тварини у Харків. У зоопарку на Луганщині живе 40 звірів, забрали лише лева, він найбільше постраждав від морозів і недоїдання

Увечері минулої п"ятниці працівники Харківського зоопарку перевезли до себе хворого 8-річного лева Сімбу (за паспортом він — Шерхан).

Його забрали з пересувного приватного звіринцю, що перебуває в місті Сіверськодонецьку на Луганщині. Там лева утримували в холодній клітці, погано годували. Громадськість звинувачувала власників зоопарку, Нонну й Таріела Ратіїв у брутальному поводженні з тваринами. Ті страждали на сильному морозі в неопалюваних клітках.

— Якби не забрали, того вечора й помер би. — Так сказали ветеринари, і господарі це розуміли. Спершу не хотіли віддавати, планували продати чи обміняти. У лева значні обмороження лап, стегон, мошонки. Відламаний і обморожений хвіст. Звір має грижу й абсцес, великий гнійний фурункул на шиї. 20% шкіри у лева після обмороження відмерло, — розповідає "ГПУ" Олексій Григор"єв, 53 роки, директор Харківського зоопарку.

Харківська залізниця виділила мікроавтобус, який перевозив працівників зоопарку. Мер міста Михайло Добкін надав спеціальну машину з обігрівом для перевезення тварини. Привезли Сімбу вночі. Бензин оплатили городяни.

— Зібрали близько 2 тисяч гривень. Один підприємець дав одразу 500, деякі здавали по 20, навіть по 5. Гроші збирала громадська організація "Пес та кіт". Люди приносили шерстяні пледи й шарфи. Всі здивувалися, як спокійно лев пройшов із клітки в термобудку. Відкривали клітку ломом, замерзла й заіржавіла, — розповідає Наталія Дулєпова, 33 роки, жителька Сіверськодонецька. Вона регулярно дзвонить працівникам Харківського зоопарку, питає про Сімбу.

— Коли лев жив у пересувному зоопарку, був агресивний. Тепер спокійний, сьогодні вперше замурчав, — додає Наталія.

Леву тричі на день дають вітаміни, колють антибіотики. Один флакон коштує 108 грн. Лікування Сімби обходиться зоопарку щоденно в 700 грн. Триватиме лікування 20 днів.

— Тварина важить менше 100 кіло. Як із Бухенвальда. Зазвичай, леви важать майже півтонни. Зараз Сімба їсть менше норми, але дозу щодня збільшуємо. Окрім яловичини, даємо молоко, яйця, курятину без кісток. Поводиться спокійно, часто спить. Розуміє, що його тут не ображають, — додають у Харківському зоопарку.

Звіринець відкрив рахунок, на який можна переказувати кошти на їжу й лікування Сімби.

Зараз ви читаєте новину «Лев Сімба став харків"янином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути