понеділок, 26 липня 2010 19:50

Гірники двох єнакіївських шахт не підніматимуться на поверхню

Гірники двох єнакіївських шахт не підніматимуться на поверхню

У Донецькій області гірники двох єнакіївських шахт "Червоний Профінтерн" і "Юний комунар" мають намір із завтрашнього дня не підніматися на поверхню, вимагаючи погашення боргів із заробітної плати.

Про це повідомили у прес-службі Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Згідно з повідомленням, сьогодні трудові колективи цих шахт на загальних зборах ухвалили рішення з 08.00. завтрашнього дня (27 липня) не підніматися на-гора доти, доки не буде погашено тримісячну заборгованість із зарплати.

За словами голови об"єднаної первинної профспілкової організації шахт м. Єнакієвого, що ліквідовуються, Євгена Астаніна, "шахти топити не будуть, водовідлив продовжить роботу в звичайному режимі, але й підніматися на поверхню люди не збираються, у них все одно немає коштів на проїзд на роботу і назад".

У профспілці впевнені, що ці дії гірників "говорять про початок стихійних протестів на підприємствах".

Голова первинної профорганізації шахти "Юний комунар" Микола Квач зазначив, що з Міністерства вугільної промисловості надходять все нові завірення, що гроші "ось-ось прийдуть", "але їх не було ні минулого вівторка, ні у п"ятницю, ні сьогодні", тому гірники переконалися і протестні настрої досягають свого максимуму.

У свою чергу голова ліквідаційної комісії ДП "Укрвуглеторфреструктуризація" Леонід Черников запевнив, що кошти з Мінвуглепрому для погашення боргів вже надійшли, здійснюється їх перерахування безпосередньо до банків, звідки - відразу на картки трудящим. За його словами, "залежно від регіону люди їх можуть одержати або сьогодні ввечері, або завтра вранці".

Є.Астанін, проте, констатує, що люди до цих пір не розходяться з шахтного двору по домівках після проведених зборів, багато хто заявляє, що чекатимуть на шахті вісті про кошти, що надійшли. І якщо обіцянки чиновників знову не буде виконано, із завтрашнього ранку гірники відмовляться підніматися на поверхню, наголосив Є.Астанін.

Як повідомлялося, 22 липня трудові колективи двох єнакіївських шахт "Юний комунар" і "Червоний Профінтерн", що ліквідовуються і які здійснюють лише відкачування шахтних вод, мали намір оголосити акції протесту, тому що гірники цих підприємств в останнє одержували заробітну плату 2 квітня 2010 року.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Гірники двох єнакіївських шахт не підніматимуться на поверхню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути