середа, 26 лютого 2014 17:01

Героїв Майдану хочуть увіковічнити у серії пам'ятних монет

Героїв Майдану хочуть увіковічнити у серії пам'ятних монет

Пам'ять Героїв Майдану пропонують увіковічнити у серії пам'ятних монет "Герої Майдану — Небесна сотня". Із такою ініціативою звернувся до лідерів Майдану В'ячеслав Прилюк, доцент, кандидат економічних наук.

За його пропозицією, колекційна серія монет має бути виконана із дорогоцінних металів. Весь дохід від цих монет має спрямовуватися на користь сімей загиблих, поранених та скалічених учасників Майдану.

"Зараз ця серія монет була б влучною. 88 облич героїв уже є — саме стільки людей нині загинуло внаслідок трагічних подій. Якщо слідкувати за цією темою, можна поповнити серію. Я знаю, чим закінчуються розмови про вічну пам'ять у цій державі. На сороковий день ще вип'ють по чарці, а на сто сороковий — уже і не згадають. А срібні монети не зникають, ті обличчя будуть на них навічно", - говорить В'ячеслав Прилюк.

Зі своїм зверненням Прилюк уже зібрав підписи самооборонців Майдану, що підтримують цю ініціативу. Звернення із підписами було передане до Штабу самооборони Майдану.

Окрему заяву було зареєстровано у Національному банку України.

"Обов'язково візьмемося за розробку цієї серії. Це горе, яке навіть осмислити не можна. Не те, щоби навіть нам треба було платити: ми готові зробити це безкоштовно. Сьогодні я був у Нацбанку, до мене підійшли і сказали, щоб я починав думати над цією серією", - розповів художник Сергій Харук. Вони з братом, Олександром Харуком, є авторами дизайну сучасної української гривні, багатьох колекційних та пам'ятних монет.

"Крім співпраці з Нацбанком ми працюємо окремо, як художники, робимо пам'ятні медалі, малюємо у 3D. Можемо взятися за розробку і таких ескізів", - зазначив Сергій Харук.

Зараз ви читаєте новину «Героїв Майдану хочуть увіковічнити у серії пам'ятних монет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути