понеділок, 10 жовтня 2011 15:02

Герой "Вулиці Сезам" розповідає дітям про економічну кризу

Герой "Вулиці Сезам" розповідає дітям про економічну кризу

У знаменитій дитячій телепрограмі "Вулиця Сезам" з'явився новий персонаж - симпатична і дуже ввічлива Лілі, в якої всього одна проблема - вона живе за межею бідності та голодує. Так автори телешоу вирішили розповісти дітям, що таке економічна криза, пише британське видання Independent.

Лілі з'явилась на "Вулиці Сезам" минулої неділі. Новий персонаж був вигаданий авторами шоу для спеціального випуску програми, присвяченої тяжкому становищу багатьох американців, які через масові скорочення не в змозі прогодувати свої сім'ї. В останній серії "Вулиці Сезам" Лілі влаштовує іншим персонажам передачі екскурсію пунктами роздачі безкоштовної їжі для безробітних. Її батьки дуже постраждали від економічної кризи й зараз змушені жити на пільги. Лілі не тільки щодня обідає в "безкоштовних кухнях", а й працює там волонтером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Disney перевипустить чотири мультфільми у форматі 3D

За словами авторів шоу, головним завданням спеціального випуску "Вулиці Сезам" було підтримати дітей, сім'ї яких переживають фінансові труднощі. Важливо дати зрозуміти малюкам, позбавленим, часом, найелементарніших благ, що вони не зайві, і країна співпереживає їм від усього серця, заявили автори програми. Поява Лілі була приурочена до опублікованої минулого тижня доповіді Міністерства сільського господарства США, згідно з якою близько 17 мільйонів дітей у нинішній Америці голодують, тому що батьки не в змозі їх прогодувати. Оприлюднення цих страшних цифр викликало бурю протестів по всій країні.

Незважаючи на те, що серія "Вулиці Сезам" за участю Лілі носила виключно гуманістичний характер, новий персонаж популярної дитячої передачі почали критикувати консервативно налаштовані політики. Багато хто з них вважає, що Лілі була вигадана з метою "вселити дітям страх перед неконтрольованим капіталізмом". Один з ведучих каналу Fox Ерік Боллінг висловив своє здивування появою в дитячій передачі голодного персонажа.

Дитяча програма "Вулиця Сезам" давно славиться тим, що чуйно реагує на актуальні проблеми суспільства. Так, нещодавно автори програми всерйоз подумували про те, щоб оголосити двох персонажів шоу геями з метою показати дітям, що в таких романтичних стосунках немає нічого поганого.

Зараз ви читаєте новину «Герой "Вулиці Сезам" розповідає дітям про економічну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути