Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2015 22:29

Геращенко: Зловмисники, які розстріляли міліціонерів, звичайні грабіжники

Геращенко: Зловмисники, які розстріляли міліціонерів, звичайні грабіжники
Фото: УНІАН

Зловмисники, які розстріляли міліціонерів після розбійного нападу на АЗС у Києві 4 травня, є звичайними грабіжниками.

Про це на брифінгу у четвер заявили народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко та позафракційний Борислав Береза, передає Інтерфакс-Україна.

"Усі інсинуації на тему того, що ці люди приїхали до Києва мститися за братів, загиблих на Майдані, що ті працівники міліції, які загинули, були активними працівниками "Беркуту", що виступали проти Майдану, ми розцінюємо не інакше як спробу вибілити нападників, які вчинили низку тяжких злочинів і мають нести відповідальність", - сказав Геращенко, який також є радником міністра внутрішніх справ України.

На його переконання, "нападники - це звичайні грабіжники, що прикривалися патріотичними словами".

"Зараз розповідають, що хтось за когось мстився, і намагаються вибілити це як політичний акт помсти?! Не було помсти. Був такий самий тероризм, як ми бачимо від "ДНРівців"... Було пограбування. Була спроба запобігти йому, а далі була спроба знищити громадян України, яку намагалася здійснити терористична група. Інакше це розглядати не можна", - заявив, у свою чергу Береза.

А.Геращенко нагадав, що наразі затримано чотирьох учасників групи, одна з яких - дівчина, а п'ятий зловмисник загинув. За його словами, кримінальне провадження стосовно них розслідується за статтями про умисне вбивство та грабіж. "У міліції немає сумнівів у тому, хто це зробив", - додав радник глави МВС.

Як повідомлялося, в ніч на 4 травня молоді люди в масках, погрожуючи зброєю, здійснили розбійний напад на автозаправну станцію в Деснянському районі Києва. Зловмисники поранили співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 грн.

Коли правоохоронці спробували затримати зловмисників, розпочалася стрільба.

В результаті загинули двоє міліціонерів, ще троє потрапили до лікарні з пораненнями. Один зловмисник був поранений і помер у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко: Зловмисники, які розстріляли міліціонерів, звичайні грабіжники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути