пʼятниця, 27 травня 2016 02:57

Геращенко розповіла подробиці обміну Савченко

Геращенко розповіла подробиці обміну Савченко

Народний депутат Ірина Геращенко в ефірі ток-шоу "Право на владу" пояснила, чому пресі не повідомляли про звільнення Надії Савченко.

"Це все відбувалося в секреті", - сказала нардеп.

Вона розповіла, що разом із прес-секретарем президента Святославом Цеголко літала до Ростова-на-Дону забирати льотчицю. Ключовим моментом був час, коли на українській території у російський літак мали сісти ГРУшники Олександр Олександров та Євген Єрофеєв.

"Ми чекали годину в літаку, коли співробітникам служби безпеки дадуть команду "рух", щоб ми розуміли, що машина (із Надією Савченко, - ред.) почала рухатись", - розповіла Геращенко.

Однак, операція передачі Надії Свченко могла зірватись. На телефон Геращенко почали приходити СМС з інформацією про те, що у російських ЗМІ стався "злив" інформації. У цей час автомобіль із українською льотчицею зупинився на 40 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надія Савченко провела в полоні 709 днів

"Але двері відчинились - вийшла Надія із машини в оточенні двох кремезних чоловіків у військові формі. Вона на них не дивилась. Вона дивилась в небо", - розповіла нардеп.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину. Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню бранку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічав натовп журналістів та політики.

Родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були вимушені їхати до аеропорту своїм ходом. Після зустрічі із журналістами та гнівної промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації президента. Там льотчиця подякувала військовим та українцям за те, що повернулася.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко розповіла подробиці обміну Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути