Ексклюзиви
вівторок, 17 березня 2015 11:38

Генрокуратура загубила золотий батон та коштовності з "Межигір'я"

Генрокуратура загубила золотий  батон та коштовності з "Межигір'я"

Генпрокуратура не знає, куди поділися вилучені коштовності з Межигір'я, зокрема золотий батон - символ корупції Януковича.

Про це заявив секретар парламентського комітету з питань протидії та запобігання корупції, народний депутат фракції "Блоку Петра Порошенка" Дмитро Добродомов, який звертався із відповідним запитом до ГПУ.

"Сьогодні я отримав відповідь, що, виявляється, місцезнаходження славнозвісного золотого батона невідоме. По суті його вкрали. І питання - хто? У мене є перелік тих речей, які, як вияснилося, навіть не були конфісковані. Їх показали тільки по телевізору. Два місяці на запити - чи речі було обліковано, чи мають вони юридичний статус - нам давали відписки. Ми з комітетом будемо ставити питання: хто за це відповість", - наголосив Добродомов.

За словами нардепа, з огляду на таку ситуацію, він покладає надію лише на майбутню роботу Антикорупційного бюро, оскільки правоохоронні органи не справляються зі своїми завданнями.

"Люди, які не показали жодних результатів в роботі по боротьбі з корупцією, не можуть і далі цим займатися", - сказав політик.

Добродомов переконаний, що реальну боротьбу з корупцією потрібно розпочинати з судової системи. Він нагадав, що днями Генпрокуратура зайнялася суддею Печерського суду Підпалим, який свого часу зняв арешт із рахунків Арбузова та повернув арештовані гроші родині екс-міністра АПК Присяжнюка.

"Вже є подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яка розглянула дисциплінарне провадження проти судді Підпалого. Як тільки один, два чи з десяток таких суддів сяде, тоді ми зможемо говорити про те, що процес боротьби з корупцією вже розпочався", - зазначив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Генрокуратура загубила золотий батон та коштовності з "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути