понеділок, 02 травня 2016 19:28

Гаазький суд призначив засідання за позовом Укрнафти

Гаазький суд призначив засідання за позовом Укрнафти

Третейський суд Гааги розпочав арбітражні розгляди за двома позовами до Росії з боку ПАТ "Укрнафта" та ТОВ "Стабіл".

Як повідомляється в прес-релізі суду, арбітражні розгляди були розпочаті 3 червня 2015 року на підставі угоди між урядом РФ і Кабінетом Міністрів України щодо заохочення та взаємного захисту інвестицій від 27 листопада 1998 року.

"Розпочаті два арбітражних розгляди "Юнсітрал" на підставі Російсько-Українського двостороннього інвестиційного договору; склади арбітражу, що складаються з одних і тих же арбітрів, сформовані в обох розглядах; Російська Федерація заявляє про невизнання юрисдикції складу арбітражу і не надає заперечення щодо позову; слухання призначено на 11 липня 2016 року", - йдеться в прес-релізі суду.

У відповідних повідомленнях про арбітраж "Укрнафта" і "Стабіл" заявили про те, що Російська Федерація порушила свої зобов'язання, що випливають з угоди, "шляхом прийняття з початку квітня 2014 року заходів, які заважали їх інвестиціям в автозаправні станції, розташовані в Криму, і в кінцевому рахунку призвели до експропріації цих інвестицій".

Нагадаємо, раніше підконтрольні українському бізнесменові Ігорю Коломойському компанії подали шість позовів щодо Росії у зв'язку з втратою майна, що належало їм до анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Гаазький суд призначив засідання за позовом Укрнафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути