Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2015 14:36

Французький хірург відмовився від 38 тисяч євро за операцію волонтеру АТО

Французький хірург відмовився від 38 тисяч євро за операцію волонтеру АТО
Фото: press-centr.com

7 грудня волонтера Павла Шевчука повезуть в Австрію робити операцію на мозку. З його голови вийматимуть металевий уламок. Французький хірург, який проводитиме операцію, відмовився від свого гонорару, дізнавшись історію пацієнта. Родині лишилося зібрати 22 тисячі євро.

Торік львівський волонтер 33-річний Павло Шевчук, який до війни займався нерухомістю, почав їздити разом із бійцями ДУК в зону АТО. 14 серпня неподалік від Новоамвросіївського вони потрапили під обстріл. Шевчук отримав поранення , а за кілька днів у львівській лікарні впав у кому. Місцеві лікарі діагностували крововилив у мозок.

Рідні Павла засумнівалися і за порадою військового хірурга надіслали матеріали обстеження в Австрію. Закордонні медики помітили у голові металевий уламок. На середину грудня запланували термінову операцію, яку проведуть у кілька етапів.

"Павло давно опритомнів, але погано говорить, йому двоїться в очах, порушена координація рухів, ледве ходить, - розповідає Богдан Шевчук, батько пораненого. - З нас хотіли 60 тисяч євро. Але згодом французький хірург тієї клініки, дізнавшись нашу історію, відмовився від свого гонорару. Тож сума знизилася до 22 тисяч".

Додає, столичні медики озвучували таку саму суму за операцію, але гарантій не давали і найперше питали, чи має родина такі кошти.

"Навіть на знімки не глянули. А тут в першу чергу поцікавилися його здоров'ям. Після огляду матеріалів сказали, що він буде ходити, зможе спілкуватися, а через 5-7 років вціліла частина мозку візьме на себе функції втраченої. Ну і рівень не зрівняти: в Україні роблять по 2-4 таких операцій на рік на 30-річному обладнанні. В австрійській клініці - по чотири щодня".

Родині Павла вдалося зібрати 10 тис. євро. І то - завдяки простим людям та церкві. Богдан розповідає, що шукав підтримки у депутатів, але розчарувався. Міська влада Львова виділила тисячу гривень, а депутати Верховної Ради знайшли аж дві.

"Велику допомогу надає монастир австрійського міста Лінс. Монахи безкоштовно приймають у своїй гостьовій кімнаті родичів поранених, годують, ведуть перемовини з лікарями, пояснюють, що Україна бідна країна і просять про знижку, - розповідає батько волонтера. - Заради наших поранених бійців у Польщі призупинили будівництво храмів. Збирають по церквах гроші на необхідну медичну апаратуру".

7 грудня він разом із сином має летіти до Австрії. Оперувати мають 14-15 грудня.

Кошти на операцію можна перерахувати батькам (0963522457, батько Богдан), принести до гарнізонного храму (Львів, вул. Театральна, 11), або ж перерахувати на картку "Юнікредітбанк" на ім'я Шевчука Богдана Ярославовича - 26202011574580.

Зараз ви читаєте новину «Французький хірург відмовився від 38 тисяч євро за операцію волонтеру АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути