середа, 29 жовтня 2014 13:39

Французи хочуть відставити міністра культури через те, що не читає книжок

Французи хочуть відставити міністра культури через те, що не читає книжок
Флер Пеллерін

Міністр культури Франції Флер Пеллерін стала об'єктом критики через незнання творчості володаря Нобелівської премії з літератури 2014 року, французького письменника Патріка Модіано. Про це пишуть європейські ЗМІ.

В інтерв'ю телеканалу Canal+ міністр розповіла про обід з Модіано, після чого ведуча попросила її назвати улюблену книгу цього автора.

Пеллерін не змогла цього зробити. Вона зізналася, що за останні два роки не читала практично нічого, крім записок, законопроектів, новин і статей Agence France-Presse. Ведуча після цього зазначила, що читання є дуже важливим для міністра культури, чим викликала посмішку Пеллерін.

Заява Пеллерін стало темою широкого обговорення у французьких ЗМІ, а також серед французьких користувачів соціальних мереж. Деякі висловлюють думку, що міністру культури після такого визнання варто звільнитися.

Нагадаємо, лауреатом Нобелівської премії з літератури став француз Патрік Модіано. Він також є лауреатом Гонкурівської премії.

Зараз ви читаєте новину «Французи хочуть відставити міністра культури через те, що не читає книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути