четвер, 20 серпня 2009 08:32

Forbes не оцінив міні-шорти Мішель Обами

Forbes не оцінив міні-шорти Мішель Обами

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в четвертий раз зайняла перше місце в списку найвпливовіших жінок світу, який щороку складає відомий американський журнал Forbes.

Минулого року журнал, пояснюючи свій вибір, ставив Меркель в заслугу процвітання німецької економіки і зниження рівня безробіття в країні. Не дивлячись на те, що цього року економіку Німеччини вразила фінансова криза і, як очікується, вона втратить близько 6% за підсумками року, Ангела Меркель все одно очолила список.

Цього разу видання хвалить її за налагодження ділових відносин з Росією, просування газового проекту "Північний потік", а також підтримку Росії в конкуренції за покупку частки концерну Opel.

Минулого року заслуги Меркель були ще вагоміші: вона домоглась відстрочення пенсійного віку в Німеччині, розширила гендерну пропорцію в органах управління і збільшила фінансову допомогу при народженні дітей.

Росіянок в нинішньому списку найвпливовіших жінок світу немає, хоча минулого року в ньому фігурували губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко і генеральний директор холдингу "Базовий елемент" Гульжан Молдажанова, які займали 31-ий і 37-ий рядок рейтингу.

Друге місце в рейтингу-2009 зайняла голова американської Федеральної корпорації зі страхування внесків (The Federal Deposit Insurance Corp., FDIC) Шейла Бейр. На третьому місці опинилася виконавчий директор американської компанії-гіганта PepsiCoІндра Нуйі.

У топ-10 найвпливовіших жінка світу також увійшли: виконавчий директор Anglo American Синтія Керролл; глава Kraft Foods Айрен Розенфельд; керуюча корпорацією Temasek Holdings Хо Чінг з Сінгапуру; Елен Кульман, яка стоїть у керма DuPont; Анджела Брейлі, гендиректор WellPoint; Енн Ловерджен, шеф французької Areva; і Лінн Ілсінха, яка очолює Sunoco.

Ці жінки, які з успіхом очолюють величезні корпорації, відтіснили далеко вниз жінок, які займаються політикою. Так, спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелозі зайняла 35-у лінійку, главу Держдепартаменту США Хіларі Клінтон журнал поставив лише на 56-е місце.

Перша леді США, дружина американського президента Мішель Обама опинилася на 40-ому рядку найвпливовіших жінок планети. Як вважають експерти, юрист з дипломом Гарварду вивчила біографії всіх перших леді Америки і прагне не робити їхніх помилок, серед яких, на її думку, і політичні амбіції Хіларі Клінтон. Напередодні Мішель сколихнула бурхливу полеміку серед співвітчизників, з"явившись на публіці в коротких блакитних шортах.

Юлії Тимошенко цього року дісталася 47-ий рядок, що, звичайно, нижче в порівнянні з 17-им минулого року.

За матеріалами Обком, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Forbes не оцінив міні-шорти Мішель Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути