четвер, 30 липня 2015 12:06

Фінляндія готується до появи "зелених чоловічків" на Аландських островах

Фінляндія готується до появи "зелених чоловічків" на Аландських островах

Міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністьо заявив, що збройні сили країни готуються до можливої ​​окупації Аландських островів в разі появи на островах так званих "зелених чоловічків", тобто військовослужбовців російської армії у військовій формі без розпізнавальних знаків, пише Yle.

Про це він сказав в інтерв'ю медіагрупі Lännen Media.

На думку військових експертів, у разі виникнення збройного конфлікту в країнах Балтії або в районі Балтійського моря Росія може спробувати зайняти Аландські острови і острів Готланд.

Нііністьо зазначив, що ситуація в регіоні Балтійського моря змінилася, тому потрібно подумати про організацію оборони Аландських островів.

Раніше повідомлялося, що канцелярії президента Російської Федерації належить ділянка площею в 1,78 га в муніципалітеті Салтвік на Аландських островах. Екс-глава Національної земельної служби Ярмо Ратіа розповів, що берегова лінія ділянки становить близько 200 метрів.

Аландські острови є автономією у складі Фінляндії і мають особливий демілітаризований і нейтральний статус. Женевська конвенція від 1921 року про демілітаризацію і нейтралізацію Аландських островів була прийнята без участі Радянської Росії, тому Росія ніколи не визнавала нейтральний статус островів.

Зараз ви читаєте новину «Фінляндія готується до появи "зелених чоловічків" на Аландських островах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути