вівторок, 23 серпня 2016 13:44

Фінансування тероризму Янковським - вигадка недобросовісних блогерів

Фінансування тероризму Янковським - вигадка недобросовісних блогерів
Микола Янковський

Службою безпеки України було закрито кримінальну справу у зв'язку з безпідставними заявами окремих недобросовісних блогерів та журналістів про фінансування тероризму засновником та керівництвом компанії "Стиролбіофарм" через відсутність складу злочину. Про це йдеться в повідомленні прес-служби.

Як встановило слідство, керівництво компанії в 2014 році зробило всі необхідні дії відповідно до вимог законодавства України, щоб перенести господарську діяльність підприємства на підконтрольну українській владі територію. Але через активні бойові дії на Сході України зв'язок з виробничими потужностями фармацевтичного підприємства був розірваний, а все обладнання, приміщення і продукція були захоплені невідомими озброєними людьми.

Після детального вивчення обставин справи, а також наданих документів та показань свідків, кримінальне провадження про фінансування тероризму керівництвом компанії було закрито через відсутність складу злочину, про що було прийнято відповідну постанову СБУ від 21 червня 2016 року.

Слідчі з'ясували, що після захоплення потужностей фармацевтичної компанії в 2014 році рейдери створили однойменне підприємство - "Стиролбіофарм", що отримало інший код ЄДРПОУ, інших засновників та керівника. Саме діяльність даного горлівського підприємства і стала підставою для поширення неправдивої інформації в ЗМІ про нібито фінансування терористів засновником та керівництвом ТОВ "Стиролбіофарм".

Директор ТОВ "Стиролбіофарм" Едуард Савченко повідомив, що законне керівництво після захоплення підприємства звернулося до правоохоронних органів із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Дані дії виключають їх причетність і узгодження дій з особами, які захопили підприємство і незаконно використовували торгову марку "Стиролбіофарм".

Також, на основі наданих доказів, СБУ встановило, що Микола Янковський, засновник ТОВ "Стиролбіофарм", починаючи з вересня 2013 року жодного разу не відвідував територію підприємства в Горлівці і не намагався отримати перепустку для перетину лінії зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Фінансування тероризму Янковським - вигадка недобросовісних блогерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути