неділя, 09 березня 2014 18:17

Філарет просить Євросоюз прийняти Україну

Філарет просить Євросоюз прийняти Україну
expres.ua

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет виступив сьогодні на Народному віче на Майдані.

"Ми святкуємо ювілей Шевченка у більш, ніж складний час для України, - каже Філарет. - Весь світ визнає, що Росія стала нашим агресором. До цієї агресії причетна російська православна церква на чолі з патріархом Кирилом.

Церква не повинна підтримувати владу, яка ходить кривими дорогами. Це шлях неправди. Російські війська окупували Крим. Така агресія — це зло і неправда.

Україна, як миролюбива держава, віддала свою ядерну зброю. Одним із гарантів територіальної цілісності була Росія. І цей гарант напав на нашу територію.

Російська пропаганда звинувачує російський народ в утисках російськомовного населення. Тут можна згадати Гітлера, який перед Другою світовою війною, теж захищав німців в Австрії, а потім розв'язав війну. Не дай Бог, щоб цей захист російськомовного населення був початком нової війни. Ми молимось, щоб Господь не допустив цього.

Наша церква 20 лютого припинила молитву за злочинну владу і на другий день Янукович втік. Бог може створити такі умови, що ворог втікатиме.

У нас є ще правдиві гаранти — це США та Велика Британія, які не відмовляються від своїх обов'язків. Якщо вони не захистять територіальну недоторканість України, хто їм віритиме у майбутньому? Хто віритиме у міжнародні договори.

У першу чергу ми маємо надіятися на самих себе. Потрібно робити все, щоб наша держава була демократичною та недоторканою.

Ми просимо Євросоюз прийняти Україну. Спочатку асоційованим членом, а потім постійним. Тоді український народ буде забезпечений і ніякі вороги не посміють нападати на нас".

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Філарет просить Євросоюз прийняти Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути