вівторок, 20 жовтня 2009 11:17

ФБР заарештувало за шпигунство відкривача води на місяці

Автор: Getty Images
  Стюарт Нозетте (за трибуною) на брифінгу в Пентагоні у грудні 1996 року обговорює зі своїми колегами відкриття води на місяці
Стюарт Нозетте (за трибуною) на брифінгу в Пентагоні у грудні 1996 року обговорює зі своїми колегами відкриття води на місяці

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) у понеділок заарештувало провідного дослідника космосу США за підозрою у шпигунстві на Ізраїль, повідомляє The Wall Street Journal.

Колишній державний фізик Стюарт Нозетте, 52 роки, працював на різноманітні організації, починаючи Міністерством оборони і закінчуючи Білим Домом.

Згідно з повідомленням ФБР, Нозетте хотів передати надзвичайно секретну інформацію про ядерні ресурси США та дослідження космосу агенту ФБР, який видавав себе за шпигуна Ізраїля. В обмін на таємницю йому пропонували тисячі доларів та Ізраїльський паспорт.

У вівторок фізик повинен вперше постати перед Вашингтонським судом. Йому загрожує Влада США вважає, що Нозетте не мав зв"язків з Ізраїлем чи його агентами.

Письмові свідчення ФБР не пояснюють, чим Нозетте звернув на себе увагу федералів.

Однак документація свідчить про те, що протягом останніх десяти років фізик працював на ізраїльську авіакосмічну компанію. У ході розслідування виявили, що Нозетте залишав країну в січні і мав з собою два портативних жорстких диски, які не вдалося знайти під час його повернення до США.

Я знав, що цей день колись настане

Ізраїльське посольство у Вашингтоні відмовилось коментувати цю подію.

Пристрій для підслуховування записав фразу Нозетти, який розповів агенту під прикриттям, що він мав доступ до прихованої інформації про ядерний потенціал країни.

"Я не працюю на Моссад (політична розвідка Ізраїля - Gazeta.ua). Я знав, що цей день колись настане", - сказав Нозетте агенту під прикриттям.

Згідно з документацією ФБР, Нозетте також пропонував додаткову інформацію про інші військові розробки.

За його участю було розроблено радар, який зараз знаходиться в Національному музеї авіації і космонавтики в Вашингтоні. За допомогою цього радара було виявлено воду на місяці.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «ФБР заарештувало за шпигунство відкривача води на місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути