середа, 03 серпня 2011 10:08

Фанатики прогнозують кінець світу через червоне забарвлення озера

Фанатики прогнозують кінець світу через червоне забарвлення озера

Колір води в озері на заході американського штату Техас останніми тижнями став криваво-червоним. Через небувалу посуху озеро (OC Fisher Reservoir), розташоване в Національному парку Сан-Анджело, майже повністю висохло, у зв'язку з чим загинули тисячі риб. Незвичайне забарвлення води, яка стала схожою на кров, стало причиною того, що релігійні фанатики вкотре заговорили про наближення кінця світу.

Проповідник з Індіани Пол Біглі у викладеному на YouTube відео оголосив, що метаморфози з озером можуть бути доказом апокаліпсису, передбаченого в Новому Завіті в Одкровенні святого Іоанна Богослова.

"Второй Ангел вострубил, и как бы большая гора, пылающая огнем, низверглась в море; и третья часть моря сделалась кровью, и умерла третья часть одушевленных тварей, живущих в море, и третья часть судов погибла ", - цитують Біблію сектанти в опублікованому відеоролику .

Експерти заспокоюють прихильників близького апокаліпсису, що насправді зміна забарвлення пояснюється цілком раціональними причинами. Червоний колір є результатом дії бактерій роду Chromatiaceae, які активно розмножуються у воді, позбавленій кисню, повідомляє Live Science. Як відзначають фахівці, таким чином, можна говорити лише про кінець сезону вилову риби в цьому місці відпочинку, але ніяк не про кінець світу.

За офіційними даними, посуха охопила 75% території Техасу. Минулого тижня сподівалися на зливові дощі, але їх не було - в штаті зафіксували тільки два випадки випадання невеликих опадів. Фахівці побоюються, що навіть якщо рівень води у водоймах штату в найближчі роки відновиться, популяціям риби завдано катастрофічної шкоди.

Зараз глибина озера в Національному парку Сан-Анджело всього трохи більша метра. Раніше в ньому мешкали такі види риби, як зубатка, морський язик і місяць-риба.

Зараз ви читаєте новину «Фанатики прогнозують кінець світу через червоне забарвлення озера ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути