четвер, 19 травня 2016 20:06

Євробачення-2017 на "Олімпійському" може побити рекорд

Євробачення-2017 на "Олімпійському" може побити рекорд

Євробачення-2017 на НСК "Олімпійський" може побити рекорд за кількістю глядачів.

Про це на свої сторінці у Фейсбук написав Ігор Жданов, міністр молоді та спорту України.

Зазначається, що за підрахунками служб стадіону, арена зможе вмістити понад 40 тис. глядачів, що стане рекордом для "Євробачення".

Жданов повідомив, що технічна можливість провести в 2017 році міжнародний конкурс естрадної пісні "Євробачення" у Національному спортивному комплексі "Олімпійський" в Києві існує.

Він додав, що, за словами Валентина Груздєва, гендиректора "НСК "Олімпійський", стадіон має весь необхідний технічний потенціал, щоб провести саме тут фінальну частину "Євробачення" в 2017 році.

"Одне з головних питань – забезпечення повного накриття арени. Керівництво стадіону за моїм дорученням вже зв'язувалося із німецькими проектантами даху "Олімпійського". Вони підтвердили, що це технічно можливо. Як тільки ними буде отримане необхідне технічне завдання, вони зможуть назвати точну вартість і терміни, які потрібні для встановлення накриття", - написав Жданов у Фейсбуці.

Інфраструктура стадіону дає можливість комфортно розмістити всіх учасників конкурсу та їх команди, фанзону, пресу, почесних гостей, а також забезпечує можливість подачі якісного відеосигналу з НСК "Олімпійський" на всю Європу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авакова сказали, кого пустять від Росії на Євробачення

Міністр вважає, що підготовка до конкурсу є завданням для всієї держави, тому необхідно створювати координаційний комітет, до якого мають увійти профільні міністри, мер Києва (якщо для проведення конкурсу буде вибрано саме це місто), представники Національної поліції, всіх причетних служб і відомств.

"Я вірю і переконаний, що Україна може гідно і на високому рівні прийняти "Євробачення" в 2017 році. Ми зобов'язані це зробити, це також наш моральний обов'язок перед феноменальною Джамалою. Тут справа навіть не в грошах - це питання міжнародного престижу держави, нашої туристичної привабливості", - підкреслив Жданов.

Він також додав, що "Євробачення" стане шансом показати, що Україна - це Європа.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що міністр фінансів Олександр Данилюк допускає, що Україна може передати право на проведення Євробачення іншій країні через надто високу вартість проведення конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2017 на "Олімпійському" може побити рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути