четвер, 22 березня 2012 10:27

Євросоюз більше не буде фінансувати Дні Європи в Україні

Євросоюз більше не буде фінансувати Дні Європи в Україні

Представництво Європейського Союзу не фінансуватиме цього року проведення Днів Європи в Україні. Таким чином буде припинено практику, що існувала з 2003 року.

Прес-аташе Представництва ЄС Девід Стулік у розмові з Gazeta.ua наголосив, що це рішення жодним чином не пов'язане з політичними проблемами у відносинах між Євросоюзом і Україною.

"Ми давно хотіли зменшити нашу залученість до організації Днів Європи та передати це свято у повну "власність" самих українців, - сказав він. - Принципове рішення про відмову від проведення свята з 2012 року ухвалили ще у січні 2011-го. А прикладом того, як українці можуть самостійно організувати його на високому рівні, стало минулорічне святкування Дня Європи в Сумах".

Водночас Девід Стулік запевнив, що представники дипкорпусу ЄС в Україні братимуть цього року участь у заходах в рамках Дня Європи у різних містах у ролі гостей.

День Європи святкується в травні. Уперше Представництво ЄС в Україні організувало його 2003-го в Києві. Наступними роками за кошти Євросоюзу свято проводили у Львові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Запоріжжі, Харкові, Ялті, Тернополі, Кривому Розі, Херсоні, Маріуполі й Миколаєві. За словами Девіда Стуліка, відзначення Дня Європи в одному місті обходилося представництву приблизно у 30 тисяч євро.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз більше не буде фінансувати Дні Європи в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути