середа, 17 лютого 2016 13:36

Європейці голодують на підтримку Савченко

Європейці голодують на підтримку Савченко

В Європі стартувала загальноєвропейська акція на знак солідарності з українською бранкою. Її назва - "Волю Надії Савченко - голодування", повідомляє Радіо Свобода.

Ініціативу, що зародилась серед депутатів Ради Європи, підтримали звичайні громадяни ЄС. Чехія - одна із країн, що приєдналася.

Чеська депутатка Крістина Зелєнкова теж вирішила голодувати. Вона сподівається, що багато колег з парламенту і Сенату – вищої палати парламенту Чеської Республіки – приєднаються.

"Я також запросила Віру Савченко, Надіїну сестру, до Чехії. Ми хочемо, щоб більше говорилось у нас про Україну і про політичних в'язнів як таких. Ми не можемо забувати про Україну, яка є нам близькою. І конфлікт на сході України – це також дуже важлива тема, яку не можна недооцінювати", – розповіла Зелєнкова.

До акції може приєднатись будь-хто і будь-де в Європі, на день, два чи символічно на кілька годин. Головне – донести до Надії Савченко, що вона не сама, що про неї думають і вболівають, наголосила Крістина Зелєнкова.

Ланцюгове голодування – одна з останніх акцій в Європі на підтримку Надії Савченко. Акція триватиме до кінця місяця. В Європі сподіваються, що вона не тільки додасть Надії сил, але й наблизить день її визволення з російської неволі.

Нагадаємо, захисники Надії Савченко припускають, що вирок щодо їхньої підзахисної можуть оголосили 8 березня.

Зараз ви читаєте новину «Європейці голодують на підтримку Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути