четвер, 14 травня 2009 15:21

Естонський депутат жорстко обматюкав журналіста

Естонський депутат жорстко обматюкав журналіста
Депутат естонського парламенту Юрген Лігі опублікував образливий пост в своєму блозі, який розміщений на офіційному партійному сайті. Відповідаючи на критику на адресу парламентаріїв, що походила від журналістів, політик використав нецензурні слова російською мовою (написані латинськими буквами).

"Очищаючий вогонь як засіб не старіє, - написав Лігі. - Ним знищували заражену падаль і будинки, що переповнювала цвіль. Ти, Каллі, за масштабом знаходишся десь посередині. Спалювання допоможе..., якщо ти не любиш свою державу, а поганиш її, якщо вся політика Естонії тобі п...й, н...й". Текст написаний естонською, проте для лайок політик використав російські слова. У оригіналі вони написані як "pohhui, nahhui".

Юрген Лігі у минулому був міністром оборони Естонії. В даний час він є депутатом від правлячої Партії реформ.

Пост Лігі став відповіддю на виступ журналіста Postimees Каллі Муулі, який звинуватив депутатів, які вирішили скоротити свої зарплати у зв"язку з економічною кризою, в популізмі. За його словами, парламентарії могли б заощадити більше, якби, наприклад, пішли на місяць у відпустку за свій рахунок.

Журналіст висловив думку, що депутати відмовилися від літньої відпустки, щоб створити видимість роботи на благо народу і при цьому зберегти можливість компенсувати витрати. "Щоб вони могли і влітку красти гроші на бензин, піцу і ще не знаю що", - сказав Муулі. Нагадаємо, що в 2007 році в Естонії був ухвалений закон, за яким депутати позбавлялися оплачуваної відпустки, проте при цьому отримували право на компенсацію представницьких витрат всі 12 місяців в році (щоправда, при цьому їм ставилося в обов"язок документувати представницькі витрати).

Тепер Лігі стверджує, що в своєму посту мав на увазі не Каллі Муулі, а якогось абстрактного Каллі. "Якщо він впізнав себе, отже, цей текст в його випадку відповідає дійсності", - сказав депутат, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Естонський депутат жорстко обматюкав журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути