пʼятниця, 09 жовтня 2015 12:32

ЄС може застосувати нові санкції проти Росії через Сирію

ЄС може застосувати нові санкції проти Росії через Сирію
Фото: expert.ru

У Європейському союзі (ЄС) не виключають, що проти Російської Федерації (РФ) будуть введені нові санкції у зв'язку з її ударами по Сирії.

Про це повідомив неназваний чиновник Євросоюзу, передає Interfax.

Так, за словами джерела, ЄС не виключають застосування нових санкцій щодо Росії у зв'язку з ударами в Сирії, якщо вважатимуть їх неприйнятними.

Західні країни неодноразово звинувачували Росію в тому, що в Сирії вона завдає удари не по позиціях "ІД", а по противниках Асада.

Нагадаємо, війна в Сирії триває з 2011 року, в неї втягнуті урядові війська, що захищають режим Башара Асада, антиурядова опозиція, курди і різні збройні формування ісламістів, з яких найбільш відома - "Ісламська держава".

"Ісламська держава" визнана міжнародним співтовариством терористичною організацією, на рахунку якої тисячі військових злочинів і сотні зруйнованих міст. У 2014 році у відповідь на військові успіхи "ІД" США організували міжнародну коаліцію проти неї. Коаліція надавала допомогу Іраку і опозиційним силам Сирії, у тому числі повітряну підтримку наземних операцій.

30 вересня цього року Росія почала надавати військову підтримку Башару Асаду нібито у війні проти "ІД", але численні факти вказують на те, що Росія підтримує Асада у війні проти опозиційних сил, а не терористів. Крім цього, військові операції Росії не узгоджені з діями міжнародної коаліції, а США і Європа не вважають Башара Асада прийнятним керівником Сирії.

Зараз ви читаєте новину «ЄС може застосувати нові санкції проти Росії через Сирію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути