неділя, 18 квітня 2010 14:20

Єпископ усю месу говорив про Леха Качинського (ФОТО)

Більшість сьогоднішньої недільної проповіді католицький єпископ Станіслав Широкорадюк присвятив президентові Польщі Леху Качинському, якого зараз ховають у Кракові, передає кореспондент Gazeta.Ua. Недільну месу служили в костелі святого Олександра на вулиці Костольній у центрі Києва.

- Ми мусимо шукати те, що Бог нам хоче сказати через цю трагедію. Іноді смерть стає доказом його провидіння. Про Катинь мало говорили, як і про всі злочини тоталітарного комуністичного режиму. Їх намагалися замовчати. Як і Голодомор, і трагедію у Биківні. Знаєте, якби Качинському колись сказали: "Ось тобі усі засоби масової інформації, реклама, посадовці, для того щоби розповісти про Катинь, щоб усі про неї говорили", то він би не зумів донести цю правду настільки глибоко. Адже серця в людей зачерствілі. Але цією своєю смертю він зробив набагато більше. Цілий світ зараз про це говорить, -казав під час проповіді Станіслав Широкорадюк.

- Я зустрічався з Качинським і запам"ятав його насамперед як просту і щиру людину. Він був великим другом України, і дуже її любив. Думаю, недарма зараз і наші комуністи кажуть, що влада України втратила у Польщі захисника, - розповів єпископ Широкорадюк після проповіді Gazeta.Ua.

- Качинський був чи не єдиним президентом у сучасній Європі, для якого важили християнські цінності, родина і відповідальність перед Богом. Він не забував історії, і вмів вчитися на її прикладі, - каже Gazeta.Ua Олександр Гурський, настоятель костелу святого Олександра.

На проповідь приїхала з міста Ірпінь під Києвом Валентина Сак, 59 років.

- Качинський мені запам"ятався як добра і щира людина. Ми всі дуже його любили. Я плакала кілька днів через цю жахливу подію, і досі ніяк не можу заспокоїтися.

- Качинський був єдиний, хто захищав християнство, виступав проти абортів, гей-парадів і евтаназії. Він дуже добре ставився до українців. Ми втратили хорошого друга, а Польща - хорошого президента, - переконана киянка Вікторія Черепанська, 16 років.

Під час меси костел святого Олександра на вул. Костьольній був повний, прийшли кілька сотень католиків.

Катинь - містечко в Росії, де у 1940-му війська НКВД розстріляли полонених польсьских офіцерів.

Зараз ви читаєте новину «Єпископ усю месу говорив про Леха Качинського (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути