понеділок, 23 листопада 2015 17:48

Енергетичною блокадою ми підіграємо Росії - експерт

Енергетичною блокадою ми підіграємо Росії - експерт
Енергетична блокада Криму триває з 20 листопада

Росія має чим відповісти на енергетичну блокаду Криму. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Енергетичні мережі Україні і Росії пов'язані. Харківська, наприклад, під час перезавантаження отримує енергію з Росії. Тобто Росія може зробити так, що половина України сидітиме в темряві. Може повністю перекрити торгівлю з нами. Або припинити постачання газу. Авторитарна країні заради певної мети може дозволити собі робити все що завгодно. Навряд ми готові до цього", - вважає експерт.

На думку експерта, будь які дії влади щодо блокади можуть викликати негативну реакцію в суспільстві.
"Будь які рухи української влади стосовно блокади викликають у суспільстві супротив. Тому вона якомога довше намагатиметься лишатися в стороні. Якщо активістів блокади розженуть, можуть бути дуже погані наслідки і великі протести. Думаю, що у верхах цей варіант навіть не розглядається", - сказав він.

Олексій Голобуцький переконаний, що блокада тільки погіршить ставлення кримчан до України.
"Думку кримчан, більшість яких проросійські, таким шляхом ми не змінимо. Більше того, Росія все одно відновить енергопостачання і отримає ще більш лояльне ставлення місцевих. Вони будуть казати: "Эти хохлы нам плохо делают, а матушка Россия о нас заботися", - наголошує він.

Нагадаємо, член Ради Російської Федерації Ольга Ковітіді закликала Росію натиснути на Україну через припинення електропостачання до окупованого Криму.У той же час міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що Росія не зможе обмежити електроживлення України у відповідь на припинення електропостачання Криму.

Зараз ви читаєте новину «Енергетичною блокадою ми підіграємо Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути