понеділок, 30 квітня 2012 11:18

Енцефалографи для Олександри Попової завезені з порушенням закону - фонд Ахметова

Енцефалографи для Олександри Попової завезені з порушенням закону - фонд Ахметова
Олександра Попова Фото: news.volyninfo.com

Медичне обладнання, подароване миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги матір'ю Оксани Макар Тетяною Суровицькою та німецьким журналістом Райко Опітцом, завезене в Україну з порушенням законодавства. Про це йдеться в офіційній заяві Благодійного фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", повідомляє УКРІНФОРМ.

"Енцефалографи, завезені в Україну з порушенням законодавства, що ставить лікарню у вкрай важке становище стосовно подальшого використання даного обладнання, дає можливість звинуватити лікарів у контрабанді та несплаті податків", - йдеться у документі.

У фонді також стверджують, що Опітц тисне на лікарів та матір Олександри Попової (дівчини, яка постраждала в одну ніч з Оксаною Макар) щодо термінового транспортування її до Німеччини, що є неприйнятним на даний момент. У заяві наголошується, що такі рішення мають прийматися консиліумом лікарів на основі результатів досліджень стану здоров'я пацієнтки.

Нагадаємо, Тетяна Суровицька та Райко Опітц подарували лікарні, де лежить ще одна миколаївська жертва насилля Саша Попова, 2 енцефалографи. Дослідження, проведені на них, показали, що кора головного мозку жива, і у дівчини є шанси вижити, хоча вона вже півтора місяці перебуває у комі.

Кожен день її перебування у реанімації коштує близько 1,5 тис. гривень. Усі витрати на лікування та відновлення дівчини взяв на себе благодійний фонд Ріната Ахметова.

Раніше Райко Опіц повідомив Gazeta.ua, що всі електроенцефалографи (EEG-SYSTEMS), передані ним у Миколаїв, є офіційними в Україні. Вони мають усі потрібні акти реєстрації та ліцензії від виробників, отримані задовго до доставки їх у Миколаїв.

Зараз ви читаєте новину «Енцефалографи для Олександри Попової завезені з порушенням закону - фонд Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути