Ексклюзиви
середа, 04 листопада 2009 12:01

Експерти ВООЗ не сказали нічого нового про вірус грипу в Україні

Експерти ВООЗ не сказали нічого нового про вірус грипу в Україні

Всесвітня організація охорони здоров"я, експерти якої 3 листопада прибули в Україну для дослідження масових захворювань і смертей українців, вважає їх можливою причиною дію вірусу нового пандемічного грипу. Про це йдеться в повідомленні організації.

ВООЗ аргументувала своє припущення фактом швидкого поширення цього вірусу та підтвердженням його наявності у пацієнтів в двох найбільш постраждалих від епідемії областях.

"Оскільки пандемічний грип швидко став домінуючим на грип в усьому світі, то можна припустити, що більшість випадків грипу в Україні викликані цим вірусом", - зазначено в повідомленні.

Найбільш авторитетна організація з охорони здоров"я у світі відзначила зростання числа захворювань на грипоподібні інфекції та запаленням легенів у західних областях України, а також у Києві.

За даними ВООЗ, у реанімації перебуває 235 українців з близько 250 тисяч хворих. 

"Як і скрізь, ВООЗ наполегливо рекомендує застосування антивірусних ліків" oseltamivir "або" zanamivir "(це назви активних речовин, що продаються під брендом" Таміфлю "і" Реленза ") для пацієнтів, які відповідають критеріям, навіть за відсутності позитивного лабораторного тесту інфекції H1N1 ", - зазначено в повідомленні.

Крім того, ВООЗ відзначила, що не рекомендує сусіднім державам закривати кордони з Україною, оскільки практика свідчить, що такі заходи не зупиняють подальше поширення вірусу.

Напередодні в Україні розпочали роботу 9 експертів ВООЗ, що прибули в країну на запрошення українського уряду, який сподівається, що міжнародні експерти допоможуть з"ясувати причину масових захворювань і смертей в Україні.


УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Експерти ВООЗ не сказали нічого нового про вірус грипу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути